avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Este legala montarea unei camere de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Este legala montarea unei camere de supraveghere pe ...

Buna ziua!
Este legala montarea unei camere de supraveghere pe scara blocului de catre un singur locatar (in dreptul usii lui)?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:30, 1 August 2022
Daca este orientata spre usa sa si nu surprinde proprietatea altuia si nu incalca dreptul altuia la viata privata, nu ar fi problema ptr ca isi supravegheaza propria locuinta. Evident ar trebui sa aiba documentele specifice montarii acestor dispozitive de supraveghere video si sa fie instalate de cineva autorizat.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu e pe scara blocului si nici la intrare in bloc s-a specificat ca este in dreptul usii lui. Asa cum fiecare isi monteaza alarma sau alte dispozitive de securitate in propriul apartament este posibil ca acea camera sa faca parte din sistemul montat de firma specializata pentru supravegrerea propriiei usi de acces a proprietatii.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pe scara blocului

Scara blocului este cake de acces respectiv parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune de condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Mai mult ,instalarea de sisteme de supraveghere obliga parcurgerea unei proceduri legale,sa fie instalata de operator economic acreditat IGPR cu licenta
SM LEGAL CONSULT a scris
Nu e pe scara blocului

afirmatie care este in contradictie evidenta cu precizarea initiatorului topicului
montarea unei camere de supraveghere pe scara blocului
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)
Aprobari sonerie video giv giv Buna ziua. Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio. Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se ... (vezi toată discuția)