Inseamna ca nu cunoasteti ce sunt acordarea prioritatii si prioritatea de trecere :
Articolul 6
În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles:
1. acordare a priorității - obligația oricărui participant la trafic de a nu își continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obliga pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere
să își modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească;
................
26. prioritate de trecere - dreptul unui participant la trafic de a trece înaintea celorlalți participanți la trafic
cu care se intersectează, în conformitate cu prevederile legale privind circulația pe drumurile publice,
Dvs. nu v-ati asigurat deloc la partea cu intersectatul. Nu conteaza aici cine e primul in intersectie, asta se aplica doar la cea cu sens giratoriu, au prioritate vehiculele care sunt deja in intersectia cu sens giratoriu, doar fata de cei care intra.
mamiro a scris:
Multumesc pentru raspuns.Totusi tin sa mentionez ca eu eram deja intrat in intersectie din moment ce masina mea a fost lovita in mijloc.Daca nu acordam prioritate as fi lovit eu cealalta masina.