avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Am moștenit împreuna cu frați mei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Am moștenit împreuna cu frați mei vitregi casa ...

Buna ziua . Am moștenit împreuna cu frați mei vitregi casa părintească , eu am moștenit jumătate de casa și ceilalți doi frați jumătate , unul dintre ei are chiriesi in casa pe acel sfert care i sa revenit , si are contract cu ei , eu nu mai pot intra in curte acum doar cu acordul fratelui ce are chiriesi pe motiv ca deranjez chiriesi , nu dețin nici cheie la intrare pe motiv același atata timp cât sunt chiriesi aici nu ai deranjam , chiriesi locuiesc in spate sa beneficieze de toată curtea , eu as vrea sa o dau in judecată pentru a-mi lua dreptul de jumătate din casa cu măsurători ,si apoi sa țină chiriesi pe acel sfert fără a-mi încalcă jumătatea mea de teren , si despăgubirea ca pana acum mi-a încălcat dreptul proprietăți ( jumătatea ) si dreptul de a ma lasă in curte pentru deranjul chiriesilor lui . Mulțumesc reciproc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:00, 24 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să formulați o cerere de partaj, care se poate finaliza cu împărțirea imobilului (dacă este comod partajabil în natură) sau cu atribuirea către unul dintre coproprietari. Dacă ambii cer atribuirea imobilului, instanța va ține cont de mărimea cotei deținute, de interesul fiecăruia în folosirea bunului, etc. Cel căruia i se atribuie în natură imobilui, va avea obligația să îl despăgubească pe celălalt pentru cota deținută, plătind o sumă de bani care se numește sultă.
Nu înțeleg asta , (dacă este comod partajabil în natură) mulțumesc
Adică dacă se pot forma 2 loturi distincte, care să se transforme în proprietăți de sine stătătoare.
Și pana atunci eu nu am dreptul sa intru in curte ? Și chiriesi ca stau și pa partea mea , pentru ca eu nu dețin contract cu ei și folosesc toată casa ,Și dacă fratele nu vrea sa vândă partea lui eu cum pot proceda
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022
Andreev09, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul să intrați, deoarece sunteți proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii siminica mircea siminica mircea Mama mea a decedat in octombrie 2009. Tatal vitreg a supravetuit dar a renuntat la drepturile succesorale. Am ramas cu drepturi succesorale doi copii, eu si ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. ... Julia 555 Julia 555 Bună seara. Am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. Ce trebuie sa fac dacă nu ne înțelegem ce vrem sa facem cu casa? Eu vreau sa o vând și ea ... (vezi toată discuția)