avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... sigiliu contor rupt
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

sigiliu contor rupt

buna seara, am cumparat un apartament prin licitatie executorie. Apartamentul avea chiriasi, care au solicitat sa mai stea 3 luni. In acest timp nu am putut intra in apartament. Inainte de a prelua apartamentul Enel a schimbat contoarele in bloc si a gasit sigiliul rupt. Am primit adresa cu invitatie de la Enel pentru a clarifica infractiunea. Nu am intrat decat azi in apartament, la 1 luna dupa schimbarea contorului. Ce pot face pentru a ma disculpa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:07, 3 Octombrie 2022
Daca aveti contract de inchiriere inregistrat la ANAF si proces verbal de predare-primire a apartamentului poate mai aveti o sansa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un aspect esential pe care nu l-ati pomenit: aveti incheiat un contract cu furnizorul? Daca nu aveti, n-au ce va face! Din formularea ,,Enel a schimbat contoarele in bloc" se intelege ca a schimbat la toti, pluralul. O plangere la parchet v-ar ajuta enorm. Si nu mergeti la furnizor cu mainile-n buzunar, mergeti insotit de un avocat. Zic ca merita sa ,,investiti" o mie de lei intr-un avocat decat cateva mii in enel!
Nu au ce sa ii facă, nu? Vorbiți în necunostinta de cauza.

(1) Înlăturarea ori distrugerea unui sigiliu legal aplicat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

ionutt50 a scris:

Mergeti la sediu lor.Ptr un sigiliu rupt nu au ce sa va faca.Daca a fost umblat in contor atunci da veti avea probleme.

@radoi Buna remarca dvoastra cu dezinformarea! Exista o hotarare in apel a unui tribunal prin care au fost respinse pretentiile furnizorului de electricitate deoarece nu a putut face dovada existentei unei relatii contractuale cu paratul (clientul). As putea posta amanunte, dar va las pe dvoastra sa le gasiti! P.S. Daca imi solicita @aripsi, printr-un mesaj privat, detalii, i le ofer!
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2022
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Enel antoniamaria1 antoniamaria1 buna ziua,acu 3 ani am cumparat un apartament intr-un imobil unde exista un singur contract de curent pt toate apartamentele,si toate facturile veneau la ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)