avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... W-8BEN E vs W-8BEN
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

W-8BEN E vs W-8BEN

Buna ziua,

Lucrez part time in domeniul IT cu un client din SUA si am o nelamurire W-8BEN vs W-8BEN E.

W-8BEN este destinat persoanelor fizice ? Daca merg pe varianta asta, cum as putea sa imi declar veniturile obtinute in strainatate ? Formularul 201 - declaratia privind veniturile realizate din străinătate, cu optiunea profesii libere ? Ar fi legal si corect sa procedez asa ? In contextul in care e vorba despre ceva recurent.

W-8BEN E ar fi varianta pt PFA? Eu am si un PFA in Romania pt consultanta software (exact ce profesez cu clientul din SUA).

Clientul face platile intr-un cont escrow uramand ca eu in baza unui comision sa ii transfer intr-un cont ori al meu persoana fizica, ori PFA, caz in care ar trebui sa emit niste facturi iar transferul sa se faca in baza facturilor (asa cred).

Care ar fi diferenta intre un PFA in sistem real si Persoana fizica - venituri realizate in strainatate din profesii libere ?
Tot ce imi doresc este sa imi platesc taxele cat mai simplu si legal posibil. Nu am mai lucrat cu clienti din SUA direct, doar indirect prin firme din Ro, iar cerinta lor sa completez unul dintre aceste formulare sa imi poata pune toti banutii fara sa retina o parte pt impozitul lor m-a lasat confuza.

Multumesc mult pt ajutor !
Maria
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2022
mlauras, utilizator

Alte discuții în legătură

Venituri din strainatate dianne_ dianne_ Buna ziua, Persoanele fizice (neautorizate) pot intreprinde activitati independente si inregistra venituri din strainatate? Si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)
Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)
Legat de w-8ben AndreiPopescu911 AndreiPopescu911 Buna ziua, lucrez ca liber profesionist (freelancer) si obtin venituri de pe un site din America. Site-ul se numeste Upwork, este o platforma online unde ... (vezi toată discuția)