avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ARTICOLUL 61 privind Indemnizația de consilier ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ARTICOLUL 61 privind Indemnizația de consilier local,din Ordinul ...

ARTICOLUL 61 privind Indemnizația de consilier local,din Ordinul 25/2021 pentru aprobarea modelului orientativ al statutului unităţii administrativ-teritoriale, precum şi a modelului orientativ al regulamentului de organizare şi funcţionare a consiliului local, arată că : Indemnizaţia

(1) Pentru participarea la şedinţele consiliului şi ale comisiilor de specialitate, consilierii locali au dreptul la o indemnizaţie lunară.

(2) Indemnizaţia lunară pentru consilierii locali care participă la şedinţele ordinare ori la şedinţele extraordinare ale consiliului local şi ale comisiilor de specialitate este în cuantum de până la 10% din indemnizaţia lunară a primarului, în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv ale regulamentului de organizare şi funcţionare a autorităţii deliberative.

(3) Consilierii locali au dreptul la indemnizaţia lunară doar dacă participă la cel puţin o şedinţă a autorităţii deliberative şi o şedinţă a comisiei de specialitate, pe lună, desfăşurate în condiţiile legii.

(5) Indemnizaţia lunară pentru consilierii locali care participă la şedinţele consiliului local şi ale comisiilor de specialitate se calculează după formula:

IL = a x IP x (0,65 x PCL/NŞCL + 0,35 x PCS/NŞCS),
unde
"IL" este indemnizaţia lunară pentru consilierul local;
"a" este procentul stabilit de consiliul local, 10% din indemnizaţia lunară a primarului (IP); "IP" este indemnizaţia lunară a primarului;
"PCL" este numărul de participări ale consilierului local la şedinţele consiliului local din luna respectivă;
"PCS" este numărul de participări ale consilierului local la şedinţele comisiilor de specialitate din care face parte din luna respectivă;
"NŞCL" reprezintă numărul şedinţelor ordinare şi extraordinare ale consiliului local din luna respectivă;
"NŞCS" reprezintă numărul şedinţelor comisiilor de specialitate din care face parte consilierul local din luna respectivă.

Eu am participat la ședința comisiei juridice unde sunt președinte de comisie și am acordat avize la proiectele de hotarâri date spre avizare, dar nu am putut participa la ședința ordinară a Consiliului local, fapt pentru care primarul și secretarul general al UAT , refuză să-mi acorde indemnizația aferentă participării la ședința comisiei juridice, spunând că indemnizația se acordă numai dacă am participat la ambele ședințe, de comisie și de consiliu local, iar dacă am lipsit de la o ședință de comisie sau de consiliu local nu primesc nimic. Dar în baza formulei de mai sus, se arată că indemnizația pentru participare la ședința de comisie este de 35% iar pentru participare la ședința ordinară sau extraordinară a Consiliulu local este de 65%. În speță, eu primeam 480 lei indemnizație lunară de consilier ( 65% = 312 lei și 35% - 168 lei) deci eu trebuia să primesc pentru participarea la ședința de comisie juridica 168 lei..Rog să mă lămuriți în această cauză și să-mi dați un răspuns adecvat și în temeiul legii. Vă mulțumesc pentru înțelegerea acordată. Cu stimă și considerație

Alte discuții în legătură

Indemnizatie consilier local Andreimariamagdalena Andreimariamagdalena In cazul in care tatal unui consilier local a murit iar consilierul lipseste de la sedinta fiind plecat in localitatea de domiciliu pentru inmormantare in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sedinta extraordinara julien_slbz julien_slbz Un consilier local/judetean poate primi indemnizatie pentru participarea la lucrarile sedintelor extraordinare de consiliu si ale comisiilor de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie consilier local flocanelu flocanelu Conform Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali, art 34 alin (2) arata ca : - * indemnizatia de sedinta pentru membrii consiliului local care participa ... (vezi toată discuția)