avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incuviintare vanzare a 1/2 cota parte dintr.un imobil.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incuviintare vanzare a 1/2 cota parte dintr.un imobil.

Incuviintare vanzare a 1/2 cota parte dintr.un imobil.un minor a cumparat cu bani de la bunicii paterni un imobil.recent parintii au divortat iar tatal prin notar solicita autoritatii tutelare incuviintarea vanzarii de catre minor a 1/2 din apartament catre o verisoara paterna.nu contravine aceasta interesului superior al minorului?care este baza legala pt ca autoritatea tutelara sa respinga solicitarea?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
Ellena21, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ellena21 , utilizator 11:38, 27 Octombrie 2022
Treaba nu se rezolva la notar, ci in instanta.
Înțeleg ca minorul are o casa intreaga si tatal vrea ca minorul sa vanda o parte, chiar daca i se aproba, banii aia sunt tot ai minorului sau cheltuiti pt minor.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
Si baza legala care este?de ce in instanta si nu la autoritatea tutelara?si de ce sa vanda minorul pentru ca si verisoara sa aiba cota parte la un bun care era doar al ei?
Imobilul se vinde cu autorizare de la instanta de aceea se apleaza la instanta sa se obtina acordul.
Si nu , daca vanzarea nu e in interesul minorului, nu se obtine.

Ellena21 a scris:
... pentru ca si verisoara sa aiba cota parte la un bun care era doar al ei?

Al cui?
Ce ați vrut să spuneți, mai exact, prin acest final de frază?
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
romascanu, moderator
Minorul in cauza e de fapt o minora,deci apartamentul era cumparat de ea cu bani de la bunicii paterni.nu mi se pare in regula ca acum dupa divorul parintilor ea sa.si vanda din imobil ca sa aiba si verisoara parte.insa as avea nevoie si de o baza legala.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Ellena21 a scris:
... pentru ca si verisoara sa aiba cota parte la un bun care era doar al ei?

Al cui?
Ce ați vrut să spuneți, mai exact, prin acest final de frază?

Alte discuții în legătură

Act de vanzare catre un minor carmenssilva carmenssilva Vreau sa divortez de sotul meu si, ca nu mai facem partaj am vrea sa trecem casa proprietate comuna in proprietatea fiului nostru minor in varsta de 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)
Donatie pentru nepoti 51971 51971 Buna ziua. Am 2 nepoti minori carora vreau sa le dau pamantul si casa de la tara.Vreau sa le trec pe numele lor dupa acuma si sa intre in posesia lor cand or ... (vezi toată discuția)