Buna seara
In urma depunerii in instanta a unei contestatii pentru suspendarea permisului de conducere am primit citatie pentru prezentare la primul termen. Ce se intampla daca nu ma prezint in instanta?Se judeca in lipsa?Se va da o sentinta ce va fi comunicata prin oficiul postal?Va trebui ca in ziua in care primesc sentinta sa predau permisul de conducere organelor de politie?Care este procedura?
Multumesc
Comunicarea sentintei se face prin posta tip recomandata?Data exacta de luare la cunostinta pentru cofirmarea primii va fi semnatura de primire a sentintei?Ce se intampla daca se refuza de primire a comunicarii sentintei?
Cu stima
Revin cu o completare: Daca se face recurs impotriva hotararii judecatoresti(in caz ca va fi in favoarea Politiei Rutiere) predarea permisului de conducere trebuie facuta cel tarziu a doua zi sau dupa ce se va solutiona recursul?
Ce sanse sunt sa castig un proces ce are ca obiect contestatie amenda contraventionala rutiera. Pot formula cererea contestand aparatul radar ca nefiind omologat pentru inregistrarea vitezei din mers?
Multumesc
Buna ziua
Inafara localitatii am avut 107km/h, radarul m-a urmarit(a mers in spatele masinii), in localitate am mers cu viteza regulamentara.Dansii m-au oprit in localitate , mi-au cerut actele la control si au mers in masina dansilor .Nu mi-au spus ca as fi depasit viteza.Cand s-au intors sa-mi inapoieze actele mai putin permisul de conducere, mi-au inmanat si procesul-verbal de contraventie .Mi s-a spus ca am fost fotografita din spate , in mers si atat, fara alte mentiuni.Am intrebat daca aparatul radar este omologat pentru a inregistra viteza in mers dar mi s-a raspuns ca daca vreau sa aflu detalii sa le aflu la Judecatorie.
Exista sansa sa obtin in instanta anularea procesului-verbal de contraventie si sa anulez suspendarea permisului?
Multumesc
ATENTIE!!!: in cazul in care te decizi sa ataci procesul verbal, va trebui neaparat sa trimiti, alaturi de plangere, si o "cerere de judecate in lipsa" in baza art. 242, alin (2), Cpc. lipsa unei astfel de cereri iti va dauna in sensul respingerii plangerii!!!( in cazul in care nu te prezinti personal la termenele citate)...in plangerea pe care o formulezi cere depunerea la dosarul cauzei de catre intimata (SPR) a urmatoarelor acte:
- Proba video a inregistrarii efectuate de catre agentul SPR, din care sa reiasa clar data si ora la care a fost efecuata masuratoarea, valoarea vitezei, sensul in care se deplasa masina, numarul de inmatriculare al autoturismului XXXXXXX si faptul ca a fost efectuata anterior auto-testarea radarului;
Certificatul de omologare al radarului;
Buletinul de verificare metrologica;
Autorizatia de operator radar a agentului care a si intocmit procesul verbal;
Tipul, seria si anul de fabricatie a blocului radar respectiv, precum si denumirea firmei producatoare;
Ordinul de servici prin care s-a primit misiunea monitorizarii traficului cu ajutorul aparatului radar, si care sa justifice prezenta agentilor SPR pe portiunea de drum respectiva;
sunt sigur ca ai sa gasesti (in cazul in care aceste acte vor fi depuse la dosarul cauze) destule aspecte de care sa te poti folosi...
in alta ordine de idei, iti recomand ca pe viitor sa circuli mai precauta..mai ales in localitate..doar din simplul fapt ca ai putea produce o tragedie ce te-ar marca pe restul vietii..nu doar pe tine, ci mai ales pe altii..in rest, bafta la proces, a...si inca ceva...cu certificatul de grefa de la judecatorie iti ridici permisul si poti circula pana la solutionare...ai grija cu pedala pe viitor :P ps.am mai recitit din intrebarile tale.astfel: -1- comunicarea sentintei nu se face recomandata, pur si simplu o primesti in posta!!!(in cazul in care esti reclamant)..poti urmari evolutia dosarului la fiecare termen prin varianta on-line a judecatorie la care ai depus plangerea; 2 - refuzul primirii, al ridicarii eventual a unei recomandate, nu te ajuta cu nimic, nu stiu procedura exacta, dar stiu ca intr-un final, afisarea la ultimul domiciliu constituie luare la cunostinta...- 3 - poti contesta orice doresti din ce ti-am scris mai sus..o pareer optimista (a mea :P) e ca sansele sunt de 90%, in functie de probele depuse de intimata la dosar 4--da, exista sansa anularii procesului verbal in instanta...si suspendarea permisului...bafta