avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Optiune asistent personal persoana cu handicap.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Optiune asistent personal persoana cu handicap.

Buna ziua, am avut de la comisia capacitatii de munca, casa de pensii, certificat de invaliditate grav grad 1 , cu insotitor timp de 14 ani, dupa care am optat pt acordarea (dreptul la optiune) indemnizatiei de insotitor de la DGASPC in dorinta de a angaja pe cineva pt a avea grija de mine. intrucat nu am gasit pe nimeni in ultimii 2 ani sa-l angajez datorita putinilor bani, doresc sa ma reintorc la casa de pensii , folosind optiunea primirii dreptului la asistent personal. intrebarea mea este: Mai pot opta pt transferul ( reintoarcere) indemnizatiei de insotitor de la DGASPC la casa de pensii ? Legea permite acest lucru? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)
Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)