Bună ziua.Sunt măritată cu acte de 8 ani și am un copil de 8 ani și casa unde locuiesc împreună cu copilul și soțul de altfel e trecuta doar pe numele soțului asa a făcut părinții lui ,care încă încă trăiesc.As dori ce drepturi am EU??Dacă de exemplu ma da afara din casa,cât la 100% am dreptul la copil și casa deși pe mine ma interesează cel mai mult copilul Am 36 de ani și sunt o femeie sănătoasă și pot munci.CE DREPTURI AM SI LA CE ANUME???
Trebuie sa am dovezi ca am investit în casa?Înainte știu ca era ca dacă ai 5 ani de căsnicie ai dreptul la jumate.
Da,trebuie sa aveti facturi,chitante doveditoare.
In ceea ce priveste dreptul la jumatate dupa 5 ani de casatorie,nu este valabil.
Gasiti aici detalii. [ link extern ]
Da, trebuie sa dovediti ca ati investit in casa ( ati cumparat materiale pentru renovare din banii dvs., ati platit muncitorii, ati cumparat diferite electrocasnice, etc... preferabil sa faceti plata dintr-un cont bancar sau sa fie trecut numele dvs. pe factura).
Legat de copil... este destul de mare la 8 ani, s-ar putea sa se dicida, daca nu va intelegeti dvs., in functie de optiunea lui ( cu toate ca legal de la 10 ani poate fi intrebat asta). Discutati cu el, vedeti de cine este mai atasat, discutati cu sotul ( ca nu are rost sa supuneti la stres copil, etc. ) si poate va intelegeti amiabil legat de un eventual divort si copil.
Divorț
Ioana.Adrian
Daca ar fi sa divorțez de soțul meu fiind doi copii la mijloc,unul trecut decât pe numele meu și celălalt pe numele ambilor,ce șanse da câștig a ... (vezi toată discuția)