avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la marja?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la marja?

Buna seara

Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea situatie:
Daca o I.I. achizitioneaza autoturizme second-hand din strainatate (UE) si pe factura este marcat ca furnizorul aplica regimul special de TVA la marja, eu pot sa deduc TVA-ul? Sau trbuie sa platesc TVA-ul fara sa pot deduce ceva? Sau trebuie sa solicit inscrierea la sistemul regimul marjei de profit si sa platesc numai pe marja de profit?

I.I. a atins plafonul de 300000 lei in luna octombrie asa cum rezulta din Jurnalul de vanzari.

Multumesc

Cu respect,
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2022
mihaly.vajda, utilizator

Alte discuții în legătură

Aplicare tva doar la marja de profit pentru auto second hand octav_kiss octav_kiss buna ziua o mare rugaminte as avea la dumneavoastra. doresc sa infiintez o firma platitoare de TVA cu scopul de a cumpara auto second hand din germania si a ... (vezi toată discuția)
tva intracomunitar si regim special de tva mihaly.vajda mihaly.vajda Buna ziua Va rog daca puteti sa-ma ajutati cu o neclaritate referitor la TVA intracomunitar si regim special de TVA: Exista o I.I. care a solicitat cod ... (vezi toată discuția)
Factura cu tva aplicat la marja profitului oanamari98 oanamari98 Firma din Romania achizitioneaza autoturisme second-hand din Germania si le distribuie in Franta. La achizitionare factura este fara tva...cu taxare inversa, ... (vezi toată discuția)