Bună ziua, am și eu o nelămurire în privința furtului intelectual. Am avut un incident neplăcut alaltăieri. Eram la liceu și am primit un test la X materie, precizez că testul a fost în format online. Eram singurul elev care si-a invatat la materia X . Am convenit cu colegii sa predau eu primul testul, avand in vedere ca mi-am invatat , si le trimit raspunsurile dupa ce eu predau testul. Asa am facut , am primit testul , l-am completat, l-am trimis și după ce mi-am vazut nota și am vazut unde am gresit le-am trimis colegilor raspunsurile corecte pe un grup de WhatsApp. După ce au predat ceilalti colegi profesoara a verificat 3 telefone ale colegilor și a observat că eu am trimis raspunsurile colegilor. Atunci m-a ridicat in picioare și mi-a spus că eu am sâvârșit un furt intelectual, și a dat la toata clasa nota 1 in catalog ceea ce înseamnă că se scade cu un punct media la purtare, după noua lege a catalogului electronic. Acum intrebarea mea e, a avut dreptate spunând că am sâvârșit un furt intelectual? A avut voie sa ne de-a 1 la toata clasa?