avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociaţii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociaţii

Bună ziua!
Am o întrebare cu privire la următoarea speță:
Sunt 4 proprietari de terenuri vecine (pe care sunt construite blocuri neintabulate). Proprietarii de terenuri doresc sa se infiinteze intr-o asociatie de proprietari pentru a putea organiza cheltuielile pe care le au in comun (reteaua de apa, de gaz...).

Personal, nu mi se pare potrivită infiintarea unei asociatii de proprietari, insa am dorit sa explic speta asa cum mi s-a explicat mie de catre proprietari.

In acest sens, va rog să mă ajutati cu o indrumare corecta, pentru infiintarea unei asociatii simple, sau o actiune in justitie pentru impartirea si administrarea in comun a cheltuielilor....

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SorinaM1234567 , utilizator 09:23, 25 Ianuarie 2023
Daca aveti deja proprietate comuna constind din retelele de utilitati, atunci utilizati prevederile legii 196/2018 pentru infiintarea asociatiei de proprietari.
[ link extern ]
Nu este proprietate comuna asupra retelelor de utilitati. Apartine unei singure persoane care a fost de acord ca ceilalti vecini sa se branseze la reteaua acestuia. Acum vor sa se infiinteze intr-o asociatie de proprietari (in care sa includa terenurile)
Atunci nu se poate face asociație pe toate 4 blocurile, ci pe fiecare în parte.
Este mult mai eficient sa se infiinteze asociatie de proprietari la nivelul fiecarui imobil de locuit in comun
Este mult mai greu ca un presedinte de asociatie sa solutioneze diferite probleme curente care apar inevitabil in cele 4 imobile de locuit in comun

Daca nu au nimic in comun, cum sa existe presedinte, la o asociatie care nu se poate infiinta ?

Alte discuții în legătură

Cum pot ieși din asociația de proprietari? grecudana grecudana Fac parte dintr.o asociație de proprietari de peste 10 ani ( când toate facturile se plăteau la comun) . Ce pot face sa ies din aceasta asociație de ... (vezi toată discuția)
Retragere din asociatia locatarilor Adina_dd Adina_dd Buna ziua! As dori sa stiu cum as putea sa imi platesc eu toate cheltuielile de la bloc, fara a mai depinde de asociatia de locatari. Administratorul blocului ... (vezi toată discuția)
Dacă la o ședință nu a fost întocmit cvorumul pentru luarea ... Drimbaovidiu Drimbaovidiu Dacă la o ședință nu a fost întocmit cvorumul pentru luarea unor decizii, la următoarea ședință se pot lua decizii dacă nu este întrunit cvorumul? (vezi toată discuția)