La inceputul anului 2022, am ales sa platesc contributia la CASS prin completarea cap II din declaratia unica, desi nu obtineam venituri care sa ma oblige. La momentul completarii baza de calcul era de 13800 adica de plata 1380. Acum vreau sa depun declaratia si in cap.I aferent CASS nu mi se permite sa completez cu aceeasi valoare, pe motiv ca in iulie salariul minim a fost marit si acum ar trebui sa platesc 1530 de lei cu toate ca eu am achitat contributia pe anul 2022 de 1380.
Intrebarea este, acum ar trebui sa declar pentru 2022 cass de 1530 si sa platesc diferenta pana la 1530? Multumesc mult pentru raspunsuri!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.