avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Produse second-hand, cum se pot vinde legal?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Produse second-hand, cum se pot vinde legal?

Produse second-hand, cum se pot vinde legal?

Pot cumpara/am acces la mai multe produse second-hand de calitate, problema este ca achizitia s-ar face din piata/bazar unde vanzatorul nu poate oferi nici un fel de document/factura.

Cum as putea sa vand aceste produse legal in Romania, sa pot oferi bon/factura la clienti si sa pot plati taxele necesare la Anaf? Sper ca exista o cale sa pot face asta legal fara smecherii sau alte ocolisuri. Momentan am doar un SRL nou deschis. Sunt dispus sa platesc pentru informatii corecte sau detalii cu pasii care trebuie urmati. Produsele ar fi mai multe tipuri de piese din metal folosite la prelucrarea lemnului.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: drlobes , utilizator 09:54, 7 Februarie 2023
produsele le cumparati din Romania?
Pentru inceput sa presupunem ca produsele se afla deja in Romania in posesia unei persoane care vrea sa le vanda legal,
sa pastram presupunerea:
daca vrea sa vi le vanda legal, in Romania, trebuie sa fie insotite de o factura si un certificat de garantie, chiar daca sunt second hand
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2023
adriandimitriu, utilizator
Aici este problema, refuz sa cred ca nu exista o metoda de a vinde legal. Sunt niste piese mici din metal pentru prelucrare lemn. Daca le duce la "fier vechi", acolo de ce le poate vinde legal fara factura sau garantie?
legal = impozabil? asta e simplu. e vorba de niste freze, de exemplu?
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Garantie la masinile second hand si la piesele din dezmembrari harygroup harygroup Buna ziua, Activam in domeniul vanzarilor auto si a dezmembrarilor auto, noi oferim clientilor nostii garantie pentru piesele cumparate si pentru masinile pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul ... draghici_mariusc draghici_mariusc Buna seara! Am o mare problema si va rog sa ma ajutati in cazul acesta! Am cuparat o piesa auto second-hand,mai precis un chit ambreiaj,de la o Firma de ... (vezi toată discuția)
Am fost pacalit si am nevoie de un sfat,va rog! cosminwon cosminwon Buna ziua!Am cumparat de la cineva de la mine din oras o piesa sh ptr masina mea si nu este buna.Mai exact am cumparat o caseta de directie,din cauza careia mi ... (vezi toată discuția)