avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, soția a fost pensionată pe caz de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, soția a fost pensionată pe caz de invaliditate cu ...

Bună ziua, soția a fost pensionat pe caz de invaliditate cu însoțitor, pensia fiind de 1405 lei iar indemnizația de 1269 lei, se încadrează la og 166 din 8 dec. 2022 privind acordarea de sprijin a persoanelor vulnerabile? În ordonanță scrie la art. 3, pct.1 lit.a că: ,,precum și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei,, aici nu sunt sigur, având în vedere că îndemnizația de însoțitor este pentru plata altor probleme, servicii, în decizia de pensie îmi scrie la total drepturi 2674 lei, asta ar însemna că nu beneficiez de aceste compensații? Țin să menționez că la depunerea dosarului la casa de pensii am avut decizia de la comisie care îmi dă dreptul la însoțitor iar pentru îndemnizația de însoțitor am depus tot la ei cerere. Mulțumesc, o zi bună

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mama mea in varsta de 76 de ani primeste pensie de ... zelinke zelinke Buna ziua! Mama mea in varsta de 76 de ani primeste pensie de urmas dupa tata, 1150 de lei. Nu a primit nici card de energie si nici card social pentru ... (vezi toată discuția)
Mama este persoana cu handicap grav ; este singura si are drept ... provincia provincia Mama este persoana cu handicap grav ; este singura si are drept de folosinta a locuintei cf. contractului de vanzare cumparare . proprietarul locuintei - fiul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire in legatura cu cardul de energi adresat ... tangi tangi Buna ziua Am o nelamurire in legatura cu Cardul de energi adresat pensionarilor. Sotul meu este pensionar din 2022 Septembrie, nu am primit Cardul de energie ... (vezi toată discuția)