avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... scanare carnete de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

scanare carnete de munca

Buna ziua, am predat la scanat carnetele de munca prin ITM in 2008 si acum sunt colegi de RU care spun ca mai trebuie predate o data si la Casa de pensii pentru scanare, deoarece prin ITM numai s-au prelucrat (este o stampila pusa coperta carnetului cu prelucrat). Mi se pare o mare prostie, deoarece su stiu sigur ca le-am predat in vederea scanarii, erau afise cat casa la ITM.
Va multumesc mult pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: nelutu_pop , utilizator 15:14, 20 Ianuarie 2012
casa de pensii aplica pe cartea de munca un autocolant cu cod de bare cu cnp-ul fiecarui angajat.
verificati daca il aveti
Da , am autocolantul cu cod de bare. Aceasta este dovada scanarii ?
Multumesc foarte mult pt ajutor
Vedeti ce scrie pe stampila aplicata de casa de pensii ... prelucrat sau scanat ?
Prima data nu au fost scanate carnetele de munca, de abia de anul trecut au inceput procesul de scanare.
Primul pas este sa verificati daca pe stampila aplicata pe coperta-spate a carnetului de munca scrie "prelucrat" sau "scanat si arhivat". Daca scrie scanat si arhivat, acele carnete nu mai trebuie predate Casei de Pensii.
Carnetele care contin stampila "prelucrat" trebuiesc predate pana la data de 01.11.2010, din cate tin minte. Daca aveti carnete de munca fara stampila "prelucrat" cred ca este o problema, deoarece termenul de depunere in vederea prelucrarii a fost 01.12.2009 si nu stiu daca se aplica sanctiuni sau cum se procedeaza.
Procesul de scanare se desfasoara in 2 etape: prelucrarea si apoi scanarea. ITM-ul a predat cartile dar acestea au fost DOAR prelucrate, ca sa ne mai puna Casa de Pensii pe drumuri.
Termenul de predare a carnetelor de munca la Casa de Pensii, amanat pana in 30 septembrie 2010 ...:) (H.G. nr. 1456/2009 pentru modificarea alin. (6) al art. 2 din HG nr. 1768/2005 privind preluarea din carnetele de munca a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat in sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001. Hotararea nr. 1456/2009, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 820 din 27 noiembrie 2009)

Alte discuții în legătură

Scanarea cartilor de munca andad andad Dupa \"prelucrarea\" cartilor de munca la Casa de Pensii, se mai trimit inca o data in vederea scanarii? Atunci, in ce a constat prelucrarea ? Procedura de ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca nicoleta73 nicoleta73 Buna ziua! Cum aflu daca carnetul meu de munca a fost scanat? Mentionez ca am lucrat la o societate din anul 2000 pana in 2008 cand am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Cm la scanat eudoxiu eudoxiu Buna ziua, Poate stie cineva sa ma lamureasca: am citit pe internet, un articol, tipic romanesc, unde se spunea ca este OBLIGATORIU ca sa fie depuse CM ... (vezi toată discuția)