avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna seara, sunt bugetar, daca ma pensionez mai am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna seara, sunt bugetar, daca ma pensionez mai am voie sa lucrez ...

buna seara, sunt bugetar, daca ma pensionez mai am voie sa lucrez la stat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 22 Februarie 2023
Doar dacă vă pensionați la limită de vârstă la 65 de ani.
am lucrat in grupa a 2 a, pot sa ma pensionez, ma interesa daca pot sa cumulez pensia cu salariul
Puteți cumula cum v-am mai spus dacă ieșiți la pensie de limită de vârstă.
In prezent, se poate cumula pensia pentru limita de varsta cu salariul , pensia de invaliditate de gradul III (maxim 4 ore/zi se poate lucra), pensia de urmas , atat in sectorul bugetar cat si in cel privat.
Buna dimineata, unde lucrez mi s-a spus ca nu se poate. Va rog, puteti sa imi spuneti art. din lege in care spune ca pot sa cumulez pensia cu salariul ? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cumul salariu cu pensie - angajat la societate privata aurorapetre aurorapetre Buna ziua, Conform Codului Muncii, articolul 53, aliniatul 4 (adaugat prin Legea 93/2019), « Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data ... (vezi toată discuția)
Cim pensionar otto2009 otto2009 Lucrez ca infirmiera intr-un spital de stat.La data de 15 august 2015 indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
O persoana care beneficiaza de pensie de invaliditate gradul 3 poate sa lucreze cu contract de munca pana la implinirea varstei standard de pensionare ? Pilu Pilu Buna seara. As avea rugamintea, daca poate sa-mi spuna cineva daca o persoana care se pensioneaza medical - gradul III de invaliditate - poate sa lucreze in ... (vezi toată discuția)