avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Astăzi am citit articolul 729, aliniatul 7 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Astăzi am citit articolul 729, aliniatul 7 cum ca ...

Buna ziua. Astăzi am citit articolul 729, aliniatul 7 cum ca indemnizația de creștere copil nu poate fi urmărită de niciun fel de datorii, este adevărat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 13 Martie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Cum pot discuta cu dumneavoastră contra cost? Eu am primit o Înștiințare de executare cu data de 14.02, și sunt in indemnizație creștere copil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare nu cumva stimatul domn avocat se inseala ? Curtea Constitutionala a stabilit ( prin Decizia 232/2021 ) ca prevederea legala care interizice urmarirea silita a indemnizatiei de crestere copil este necunstitutionala . Deci , aceasta indemnizatie poate fi urmarita silit pentru orice fel de datorii , pentru ca nu este un drept contitutional , ci stabilit printr-o lege , nu este un drept al copilului , ci al parintelui , si este un venit care are menirea de a inlocui venitul pe care nu-l mai poate obtine . Este ceea ce eu am inteles , dar neavand nici un fel de pregatire juridica.
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2023
CHKa, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si atunci - va intreb cu toata buna-credinta - cum se aplica decizia CC ? Va spuneam , nu am pregatire juridica , dar stiu ca deciziile acesteia sunt general obligatorii de la data publicarii in Monitorul Oficial . Parlamentul sau Guvernul ( dupa caz ) inteleg ca au 45 zile sa modifice respectivul act normativ in conformitate cu Constitutia . Daca cele doua institutii nu fac respectivele modificari , prevederea constatata ca neconstitutionala isi inceteaza efectele juridice . Pe de alta parte , in cele 45 zile efectele acelei prevederi se suspenda . Cum se interpreteaza juridic aceasta speta , tinand cont de cele de mai sus ? se executa silit sau nu - astazi - indemnizatia de crestere copil ? Poate amana Guvernul aplicarea Deciziei , tinand cont ca presupun ca au trecut cele 45 zile ? E suficient ca Guvernul a emis acea OUG care - practic - goleste de efecte Decizia CC ?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, avem o salariata care are concediu medical . este ... Simona Mirea Simona Mirea Buna ziua, Avem o salariata care are concediu medical . Este in spital cu copilul. Salariata respectiva are o poprire. Pe sumele obtinute din concediu medical ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, venit net in perioada; indemnizație de creștere ... ..sorin, ..sorin, Bună ziua, venit net in perioada; indemnizație de creștere copil, pe alt contract, as dori un răspuns, cum in Decembrie 2022 sa aprobat o lege prin care se ... (vezi toată discuția)
Se pot face popriri din indemnizatia de ccc? Ana loredana Ana loredana Buna ziua am poprire pe cont sunt in Ccc mi se poate trage din banii din cont? Pe acelasi cont am si alocatia. (vezi toată discuția)