avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... reobtinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

reobtinere permis

Ce sa inteleg? Cf. paragrafului de mai jos cei care au avut o infractiune , nu vor mai putea obtine permisul niciodata?

"La data programarii la examen, candidatul trebuie sa indeplineasca cerintele legale referitoare la varsta si la starea de sanatate, detine categoria/ subcategoria necesara pentru obtinerea altor categorii/ subcategorii si sa nu fie condamnat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte sau vatamare corporala grava, produsa ca urmare a incalcarii unei reguli de circulatie."

Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
claudiusfarc, utilizator
Cel mai recent răspuns: claudiusfarc , utilizator 21:00, 28 Ianuarie 2010

Aceasta este o motivare a respingerii unui candidat prin citarea paragrafului de lege,dar cred ca acesta a fost citat in integralitatea lui,nu numai cu referire la faptele care au determinat respingerea candidatului la examinare pentru obtinerea permisului auto
Eu cred ca cel/cei in cauza cunosc la ce se refera stipularile din raspunsul citat de dvs.
Mai bine spuneti la ce infractiuni se refera si ce condamnari exista pentru acestea pentru a putea obtine un sfat la obiect.
Nu exista interzicere totala(vreodata),exista termen de reabilitare,exista si alte prevederi legale
e vorba de art.87 alin 1 din OUG 195/2002 (condamnare 1an si 2luni) si suspendare conditionata a pedepsei cf. 81,82 CP, adica clasicul "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand in sange o imbibatie..."
Cand ati fost condamnat si cand a ramas definitiva hotararea ?
Am avut prima sentinta in iunie 2009, am facut recurs si in oct.2009 s-a respins.
Puteti formula cerere pentru a a fi examinat in vederea obtinerii permisului de conducere la 1 ani de la data ramenrii definitive a sentintei de condamnare,de la pronuntarea deciziei in recurs

Alte discuții în legătură

Am fost condamnat pentru ca am condus fara permis, am dreptul sa solicit examinarea pentru obtinerea permisului de conducere? 19051972 19051972 am avut o condamnare data in anul 2004 ptr conducere fara permis, am fost arestat in anul 2008 si eliberat in anul 2010 ptr buna purtare .as dori sa fac scoala ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat..posibila incriere la scoala...? monalisaalina monalisaalina As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:o persoana posesoare de permis cat B inca ,il are suspendat pe o perioada de 4 luni,are dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere jemna.nicolae jemna.nicolae Buna seara la toti. Sunt in Italia de 2 ani jumate si rezident mai mult de un an. Doresc sa fac permisul de conducere romanesc. Dupa legile la italieni am ... (vezi toată discuția)