Ce sa inteleg? Cf. paragrafului de mai jos cei care au avut o infractiune , nu vor mai putea obtine permisul niciodata?
"La data programarii la examen, candidatul trebuie sa indeplineasca cerintele legale referitoare la varsta si la starea de sanatate, detine categoria/ subcategoria necesara pentru obtinerea altor categorii/ subcategorii si sa nu fie condamnat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte sau vatamare corporala grava, produsa ca urmare a incalcarii unei reguli de circulatie."
Aceasta este o motivare a respingerii unui candidat prin citarea paragrafului de lege,dar cred ca acesta a fost citat in integralitatea lui,nu numai cu referire la faptele care au determinat respingerea candidatului la examinare pentru obtinerea permisului auto
Eu cred ca cel/cei in cauza cunosc la ce se refera stipularile din raspunsul citat de dvs.
Mai bine spuneti la ce infractiuni se refera si ce condamnari exista pentru acestea pentru a putea obtine un sfat la obiect.
Nu exista interzicere totala(vreodata),exista termen de reabilitare,exista si alte prevederi legale
e vorba de art.87 alin 1 din OUG 195/2002 (condamnare 1an si 2luni) si suspendare conditionata a pedepsei cf. 81,82 CP, adica clasicul "conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand in sange o imbibatie..."
Puteti formula cerere pentru a a fi examinat in vederea obtinerii permisului de conducere la 1 ani de la data ramenrii definitive a sentintei de condamnare,de la pronuntarea deciziei in recurs