avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Am o problema cu tatal meu care a mostenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Am o problema cu tatal meu care a mostenit 50% cota ...

Buna seara!
Am o problema cu tatal meu care a mostenit 50% cota parte din niste terenuri agricole. Succesiunea a fost facuta, plateste taxe si impozite pe 50% din terenuri, la primarie este inregistrat pe numele lui. Restul de 50% sunt impartite in alte doua parti (2x 25 %). Din pacate nu putem tine legatura cu rudele respective, iar tata ar dori sa-si vanda partea de 50%. Poate face asta fara acordul celorlalte parti?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:09, 12 Aprilie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă găsește cumpărători care doresc sa rămână în indiviziune în locul tatălui dvs atunci e posibil..Probabil.o sa primească un preț ceva mai mic..
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Cumparator este.
Iesirea din indiviziune in afara de calea amiabila la notar, cum s-ar putea face? Din pacate nu ne putem alege rudele, si nu suntem in relatii bune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ieșirea din indiviziune se poate face și în instanta dar costa și durează.Daca tatăl dvs își vinde cota cumpărătorul va rămâne în indiviziune cu rudele dvs sau va începe un proces..
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Am inteles. Pana la urma am resuit sa calmez spiritele si sa decurga totul cum ar trebui. Acum intrebarea e, pot vinde cei din succesiune terenurile fara iesire din indiviziune? Intreb, pentru ca nu are mult sens ca sa imparta terenurile in 4, ca apoi cumparatorul sa le uneasca iarasi.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunt toți coproprietarii de acord și vând împreună, da.

Alte discuții în legătură

Vanzarea cotei mostenite dintr-un imobil Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat si am facut succesiunea la un imobil cu sotia supravietuitoare avand eu 37,5% si sotia tatalui 62,5% din acel imobil. Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Executare silita , proprietar doar 50% dintr-un imobil hambra hambra Detin un apartament impreuna cu soara mea 50% + 50%. Sora mea a facut un credit de nevoi personale pe care nu l-a achitat. Cum se poate face executare ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)