avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autovatamarea - Legat de cazul mult discutat zilele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autovatamarea - Legat de cazul mult discutat zilele acestea cu motociclistul ...

Legat de cazul mult discutat zilele acestea cu motociclistul si potentialul dosar de autovatamare, am si eu 2 intrebari:
1. este normala retinerea permisului pe parcursul acestei proceduri administrative care e foarte lunga chiar daca sigur se va incheia fara consecinte pentru conducatorul de motocicleta? Pana la urma cum e cu prezumtia de nevinovatie , in conditiile in care in mai toate cazurile pe durata desfasurarii anchetei se susoenda un drept- cel de a conduce?
2. daca se constata in urma anchetei ca a avut loc si o contraventie/infractiune (gen consum de alcool sau viteza peste limita legala) se pot lua masuri impotriva conducatorului - adica de exemplu daca era vorba de conducere sub influenta alcoolului sa nu fie doar suspendarea de permis dar sa fie pedepsit si ca autor al faptei de autovatamare ca si cum ar fi fost o vatamare din culpa, ca si cum ar fi accidentat pe altcineva?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu deces brand2010 brand2010 accident rutier : motociclist aflat pe drum cu prioritate, a fost surprins de un autovehicol ce iesea de pe o strada adiacenta cu cedeaza trecerea. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Un motociclist a intrat in mine ApostolideT ApostolideT In data de 10.07.2011 am avut un accident cu masina in jurul orei 12.05 . Accidentul s-a desfasurat astfel : 1. ma aflam intr-o parcare situata pe ... (vezi toată discuția)