avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am și eu o întrebare dacă ma poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, ...

Bună ziua. Am și eu o întrebare dacă ma poate ajuta cineva, nu știu de unde sa încep.
Am gasit un titlu de proprietate unde scrie asa:
Comisia județeană pt stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, pe baza propunerii Comisiei comunale, orășenești, municipale și a prevederilor Legii nr 18/1991 a fondului funciar,
,,Nume sora 1 bunica"
,,Nume sora 2 bunica"
DECLARA
Cetățeanul ,,bunica" moștenitorii defunctului ,,tatăl bunicii" din sat...... oraș.....județ.....primește în proprietate o suprafață totală de 1 ha. 5000 mp., din care
- prin reconstituirea dreptului de proprietate 1 ha. 5000 mp., situata pe teritoriul sat.... conform celor de pe verso, unde 5000 mp este intravilan și restul extravilan.
Bunica are 92 ani, nu mai poate sa meargă si nu mai știe unde sunt pământurile. Știe doar ca tatăl ei a avut 5 ha. De pământ din câre ei i a dat 1 ha și restul surorilor. Am fost la primărie sa caut acte mai vechi și cei de acolo nu au alte acte.
Vreau sa fac acte pe terenul ce mi se revine, pt ca bunica vrea sa îmi lase pe numele meu, dar nu înțeleg.
1. De ce pe acel titlu sunt trecute separat cele doua surori și bunica e trecuta la moștenitori?
2. Unde sa merg sa găsesc mai multe acte de pe numele străbunicului ?
3. Cum sa fac, pt ca cei de la primărie nu vor sa îmi spună unde este situat terenul intravilan, cerandu mi sa iau legătura cu copii, strănepoții celor 2 surori, ca poate este în proprietatea unuia dintre ei, și ma plimba cu registrele agricole, ca sunt la județ la arhive și sa aștept sa vina de acolo?
Deci am un titlu de proprietate - fără proprietate...

Alte discuții în legătură

Cum procedez? Andrei Dina Andrei Dina Prezentare caz : 1. Act de donatie, eliberat de Perceptie Buftea Ilfov si autentificat de Judecatoria Buftea (in copie) – bunicul meu Anghel Savu ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)