avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipată fără penalizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipată fără penalizare

In anul 2020 după implinirea vârstei de 60 de ani am depus dosarul de pensionare anticipată, ca să beneficiez de coeficientul de 1,41. Deoarece am locuit peste 30 de ani intr-o localitate considerata POLUATĂ, pot beneficia de pensie anticipată, fără penalizare. dupa împlinirea vârstei de 63 de ani adică cu 2 ani inainte de implinirea vârstei de 65 de ani. În iunie 2023 am obținut adeverința necesara de la evidența populației și am vrut să o depun la Casa de pensii. Mi s-a spus ca degeaba o depun pt ca nu beneficiez de cei 2 ani pt pensie anticipată fara penalizare, pentru simplul fapt că am depus dosarul înainte de a împlini 63 de ani și ca in anul 2020 s-a emis decizie de pensionare cu penalizare de 40% și această penalizare rămâne valabila pe toată perioada până la împlinirea de 65 de ani că așa e pt bărbati. Rog o persoană competentă să-mi răspundă pt că am rămas foarte dezamăgit urmare a ceea ce mi sa zis la Casa de pensii, și în plus sunt si bolnav, dar asta e o altă problemă. Mulțumesc anticipat pt răspuns. Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Pensionare cu reducere varsta CHCORNEL CHCORNEL Buna ziua. As dori o lamurire legata de situatia pe care o sa o prezint; In urma depunerii de catre mine a dosarului de pensionare partiala anticipata in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 61 ani, 38 ani cotizati si beneficiez de reducerea ... Iordan C Iordan C Buna ziua, Am 61 ani, 38 ani cotizati si beneficiez de reducerea varstei de pensionare pentru ca locuiesc de mai mult de 30 de ani in zona ... (vezi toată discuția)
Vă mulțumesc pt. răspunsul anterior ... beneficiez de reducerea ... daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Vă mulțumesc pt. răspunsul anterior ... Beneficiez de reducerea vârstei standard de pensionare, pe motivația locuirii într-un oraș poluat și pentru ... (vezi toată discuția)