avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua! Am absolvit Facultatea de Asistenta Sociala ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua! Am absolvit Facultatea de Asistenta Sociala - 3 ani ...

Buna ziua! Am absolvit Facultatea de Asistenta Sociala - 3 ani si FACULTATEA DE ȘTIINȚE SOCIALE - MASTERAT: FILOSOFIE APLICATĂ ÎN ORGANIZAȚII ȘI MEDIUL DE AFACERI- 2 ani, pot candida pentru postul de director executiv ?
nu inteleg art.13 din REGULAMENTUL-CADRU
de organizare si functionare a directiei de asistenta sociala organizate in subordinea consiliilor locale ale municipiilor si oraselor la Hot.797/2017.

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 16 Aprilie 2024
Bună ziua,

Diploma obținută pentru absolvirea Facultății de Asistență Socială este suficientă pentru a candida pentru funcția de director executiv.

În privința masteratului și acesta poate fi util pentru a candida pentru funcția de director executiv însă numai dacă a fost obținut în domeniul administrației publice sau managementului.

De asemenea, pentru a putea candida este obligatoriu să aveți o vechime în specialitate de cel puțin 3 ani, altfel niciuna dintre diplome nu este suficientă.
Va mutumesc frumos pentru raspuns!
Dar in lege scrie „sa fie absolventi de studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii. superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta” facultatea mea fiind de 3 ani, nu sunt studii superioare de scurta durata?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Textul de lege prevede două lucruri distincte:
(1) studii universitare de licență absolvite cu diplomă;
(2) studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

Chiar dacă sunt asemănătoare, studiile universitare nu sunt același lucru cu studiile superioare, vedeți și aici: [ link extern ] .

Dvs. aveți studii universitare de licență absolvite cu diplomă în domeniul asistenței sociale, ce sunt recunoscute de textul legal ca fiind suficiente pentru a candida pentru funcția de director executiv.
Va multumesc!
Bună seara! Am absolvit Facultatea de Asiatenta Sociala în anul 2005 și am profesat in cadrul unei institutii subordinate primariei din orasul in care locuiam. Nu mai lucrez din 2014, nici nu mai locuiesc în tara tot de atunci. Discutam azi cu cineva care mi-a spus ca acum, ca să poți profesa ca asistent. soc. nu mai e suficienta diploma de absolvire a facultății ci trebuie sa faci parte și din Colegiul Asistenților Sociali. Pe vremea mea n-am auzit de asa ceva; nici la angajare nu mi s-a cerut sa ma inscriu intr-un astfel de colegiu și nici pe durata perioadei în care am lucrat. Mi-e neclara situația ... am absolvit degeaba facultatea? Anii în care am fost angajata pe post de as. soc. nu îmi sunt recunoscuți? Ma puteți lamuri, va rog?

Alte discuții în legătură

Studii universitare de licenta cu diploma cerute la posturi bugetare 9lucia 9lucia am terminat Facultatea de stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, 3 ani la zi si mi-am luat licenta. Sunt interesata daca studiile mele sunt bune sau ... (vezi toată discuția)
Examen c.e.c.c.a.r. getapop getapop Am absolvit in anul 1999 in cadrul ASE Bucuresti, Facultatea: Colegiul Universitar Economic, Specializarea: Prelucrarea electronica a informatiei economice ( ... (vezi toată discuția)
Functionar public cu atributii de asistent social irinna irinna Suntem un grup de functionari publici care lucram intr-un serviciu public de asistenta sociala din cadrul unei primarii si ne aflam in urmatoarea situatie: ni ... (vezi toată discuția)