avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CAND MA POT PENSIONA ANTICIPAT?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CAND MA POT PENSIONA ANTICIPAT?

Sunt nascuta la 18 iunie 1952 si lucrez neantrerupt de la 01.03.1975. Va rog din suflet sa-mi spuneti de la ce data ma pot pensiona (fara penalizari). Dupa calculele mele :) ar fi.. 01.03.2010. La ora actuala mai lucrez la patru intreprinderi cu contract de munca timp partial 2 ore. Daca.... calculul meu ar fi corect, dupa aceasta data as mai putea lucra ?(pensie + cele patru contracte?)
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca solicit la servici incetarea activitatii pentru pensionare anticipata deoarece nu am primit salariul de opt luni .Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: catattod , utilizator 22:21, 10 Martie 2010
Varsta standard de pensionare este 59 ani si o luna. Deja puteati sa va pensionati anticipat. Fiind pensionata anticipat nu mai aveti drept de munca.
1. Puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu iulie 2011, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si o luna;
- pensie anticipata partiala incepand cu iulie 2006, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si o luna.
2. Nu puteti beneficia de pensie anticipata deoarece pentru asta va trebuie cel putin 10 ani peste stagiul complet de cotizare, care pentru dvs. este de 28 de ani si 2 luni.
Va multumesc mult. M-ati deziluzionat :( Credeam ca-mi sumt suficienti 10 ani peste 25 obligatorii. :hm:
1. Imi pare rau de deziluzia dvs. dar nu eu sunt "vinovat" ci legea!
2. Dupa data nasterii dvs. va puteti pensiona de limita de varsta la 59 de ani si o luna si cu un stagiu complet de cotizare de 28 de ani si 2 luni.
3. Nu stiu de unde ati luat dvs. stagiul de 25 de ani! Ar fi fost frumos, nu?;)
Eu credeam :giggle:ca pentru un stagiu complet sunt suficienti 25 ani . Am o prietena care-i nascuta la 01.05.1951 si are doar 23 ani si 9 luni. Va rog :D sa-mi spuneti , ea cand trebuie sa depuna dosarul de pensie pentru limita de varsta? :hm: Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pot iesi la pensie? alinabad alinabad IN MAI IMPLINESC 55 DE ANI. AM 3 COPII. CEI DE LA CASA DE PENSII MI-AI-U CALCULAT VECHIMEA SI MI-AU SPUS CA AM 35 DE ANI SI 2 LUNI. CAND POT IESI LA PENSIE? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)