Sunt nascuta la 18 iunie 1952 si lucrez neantrerupt de la 01.03.1975. Va rog din suflet sa-mi spuneti de la ce data ma pot pensiona (fara penalizari). Dupa calculele mele :) ar fi.. 01.03.2010. La ora actuala mai lucrez la patru intreprinderi cu contract de munca timp partial 2 ore. Daca.... calculul meu ar fi corect, dupa aceasta data as mai putea lucra ?(pensie + cele patru contracte?)
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca solicit la servici incetarea activitatii pentru pensionare anticipata deoarece nu am primit salariul de opt luni .Multumesc anticipat :)
1. Puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu iulie 2011, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si o luna;
- pensie anticipata partiala incepand cu iulie 2006, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si o luna.
2. Nu puteti beneficia de pensie anticipata deoarece pentru asta va trebuie cel putin 10 ani peste stagiul complet de cotizare, care pentru dvs. este de 28 de ani si 2 luni.
1. Imi pare rau de deziluzia dvs. dar nu eu sunt "vinovat" ci legea!
2. Dupa data nasterii dvs. va puteti pensiona de limita de varsta la 59 de ani si o luna si cu un stagiu complet de cotizare de 28 de ani si 2 luni.
3. Nu stiu de unde ati luat dvs. stagiul de 25 de ani! Ar fi fost frumos, nu?;)
Eu credeam :giggle:ca pentru un stagiu complet sunt suficienti 25 ani . Am o prietena care-i nascuta la 01.05.1951 si are doar 23 ani si 9 luni. Va rog :D sa-mi spuneti , ea cand trebuie sa depuna dosarul de pensie pentru limita de varsta? :hm: Va multumesc mult