avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat impozit vanzare apartament mostenit de la parinti, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat impozit vanzare apartament mostenit de la parinti, dar cu cota parte

Buna ziua. Am 52 de ani. Tatal meu a decedat in 1981. Pe apartamentul in care stateam, care fusese cumparat de parinti, s-a facut mostenire pentru mama mea, sora mea si cu mine . Mama mea mostenea jumatate, iar cealalta jumatate a fost impartita la 3 (din cate imi aduc aminte) . Ulterior sora mea a cedat partea ei catre mama . Eu locuiesc in acel apartament de 50 de ani. Mama a decedat in septembrie 2020 . Eu am primit mostenire intreg apartamentul (sora mea a primit alte proprietati). Acum vreau sa-l vand si pana in septembrie ar trebui sa platesc impozit 3% (mi s-a spus), ca nu au trecut 3 ani de la decesul mamei. Dar partea mea din apartament o am de mai mult de 3 ani. Exista o metodologie pentru acest caz ? Ar trebui sa platesc 3% pentru partea pe care am primit-o la mostenire iar pentru partea cealalta 1%. Desi mi s-ar parea corect sa platesc doar 1% pentru ca pana la urma detineam parte din proprietate, nu scrie in lege ca trebuie sa detii 100%.
Va rog mult un sfat. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
mpascu, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat si supus mostenirii eloria eloria parintii au avut repartizat un apartament , asa cum era pe vremuri. prin 1990,1992. Dupa revolutie, cand sora mea avea 19 ani, abia terminase liceul si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o întrebare , părinții tatălui decedați ... VictoriaAnamaria VictoriaAnamaria Buna ziua am și eu o întrebare , părinții tatălui decedați tata decedat, noi 3 frați mama și sora tatălui, casa și pământul bunicilor , ii revin ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)