avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare-cumparare

Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am cerut bani, si stie ca nu prea am bani doreste sa imi vanda casa cu 40% mai putin decat grila notariala (suma pentru care pot face dovada platii). Se poate consemna acest lucru intr-o intelegere anterioara, si daca da, la un notar sau la un avocat ? Poate fi interpretata vanzarea ca donatie ascunsa si poate verisorul meu sa atace acest act de vanzare-cumparare in viitor ?
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
anca1898, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 17 August 2023
Atunci de ce nu va donează imobilul? V-ar costa și mai puțin. Decât o vânzare fictiva, pe un preț derizoriu, mai degrabă o donație care reflecta realitatea.
Din cate am inteles donatia este usor de atacat de verisorul meu, care doreste si el casa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Donația nu se strică, ci se reduce. Si asta într-un anumit termen și dacă ii încalcă varului rezerva succesorala (adica unchiul nu mai are alte bunuri).
Și o vânzare fictiva aveți impresia ca nu se "strică "?
Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am cerut bani, si stie ca nu prea am bani doreste sa imi vanda casa cu 40% mai putin decat grila notariala (suma pentru care pot face dovada platii). Se poate consemna acest lucru intr-o intelegere anterioara, si daca da, la un notar sau la un avocat ? Poate fi interpretata vanzarea ca donatie ascunsa si poate verisorul meu sa atace acest act de vanzare-cumparare in viitor ?



nu e donatie si nu e pret derizoriu, Daca va vinde cu un pret mai mic, e tot vanzare, nu e donatie si nici pret derizoriu, mai sunteti si rude, deci cu tata mai mult se admite un pret mai mic.
puteti mentiona in contract o justificare pt acest pret mai redus,

taxele se platesc insa, raportate la valoarea ap din grila.
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
gi-jane2, moderator
Nu interesează pe nimeni justificarea prețului redus.
Și e aproape cu jumătate mai puțin.
Ideea e ca dacă faceți vânzare, nu sunteti mai la adăpost cu absolut nimic.

Alte discuții în legătură

Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între mamă și fiică se impune un barem minim de preț? ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Doresc sa fac o vanzare cumparare pentru apartamentul mamei mele , catre mine , fiica ei.Desi exista un testament in acest sens , doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)