avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inlaturare mostenitor ascendent privilegiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inlaturare mostenitor ascendent privilegiat

Acum mostenitorii mei sunt tatal si mama mea, in lipsa oricacor descendenti sau sot.

Cum pot inlatura tatal meu de la succesiunea mea?
Stiu ca este ascendent privilegiat, ca prin testament pot reduce cota sa succesorala la jumatate.

A refuzat sa ma cunoasca, nici macar nu stiu cum arata - nu il pot chema in instanta acum sa-l decad din drepturile parintesti?

Sau mai simplu pot face contract de intretinere cu mama mea care e pensionara desi eu sunt salariat? In ideea ca daca doamne fereste mor mama sa fie singurul meu mostenitor.

Alte discuții în legătură

Regim matrimonial moștenirea bunurilor bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați ... 13Alin13 13Alin13 Moștenirea bunurilor Bună ziua vă rog tare mult să mă ajutați cu informație . Sunt căsătorită , iar după căsătorie am încheiat cu soțul o ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Rezerva succesorala iancu123 iancu123 la cat se intinde in procent din masa succesorala, rezerva succesorala? (vezi toată discuția)