avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va salut. În 2003 am cumparat un teren, vecinul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va salut. În 2003 am cumparat un teren, vecinul din spatele ...

Va salut.
În 2003 am cumparat un teren, vecinul din spatele proprietății are un hambar la distanță legală fata de gard dar, între zidul hambarului si gardul de delimitare, are o streașină făcută sa nu-i plouă la temelia hambarului iar streasina intra pe proprietatea mea cu 20 de cm. In 2015 am construit casa, am purtat discuții pe aceasta tema, i-am făcut notificare prin executor, refuza sa-si refacă streașină morivand ca au trecut mai mult de 10 ani de când am cumparat terenul si fapta s-a prescris si nu mai am dreptul sa-l actionez în judecată.
Intrebare: exista termen de prescripție pe legea "picătură stresinii" astfel încât să nu-l mai pot acționa în judecată si sa raman cu raman cu apa si zapada cazuta de pe acoperisul lui la temelia casei mele?
Multumesc anticipat pentru intelegere si sfaturi.
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
blue35, utilizator

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)