avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua pensionat gr.3 , an 2015,vechime 31 ani și ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua pensionat gr.3 , an 2015,vechime 31 ani și 6 luni, ...

Bună ziua pensionat gr.3 , an 2015,vechime 31 ani și 6 luni, lucrez conform legii 4h am acumulat încă 6 ani 8 luni,din 2022 - 1an și 5 luni încadrat în grad handicap accentuat, la ce vârstă m-as putea pensionat? Măcar și anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:59, 6 Septembrie 2023
Pe datele postate rezulta-limita de varsta la 65 ani.
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Se poate a ți ipat la60 ani,având 39 ani vechime

Carp Mircea a scris:

Pe datele postate rezulta-limita de varsta la 65 ani.
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.

V-am răspuns.Nu.Nu îndepliniți condiția de stagiu.
pai...31,6ani+6,8 ani= 38, stagiu minim 35 deci ? sunteti in eroare , cu scuze
Indepliniti conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala ( cu penalizare ) , care este de 35 ani , nu si pe cea pentru pensie anticipata ( fara penalizare ) , de 43 ani . Conditia de varsta este de 60 ani . Dar , pentru ca de la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta , va trebui sa asteptati pana la 65 ani . Cred ca puteti renunta la pensia de boala ( sa va depensionati ) si apoi sa solicitati pensia anticipata partiala , dar , avand in vedere ca veti avea penalizare , s-ar putea sa aveti surpriza ca valoarea pensiei sa fie mai mica decat aveti acum . In plus , nu veti mai avea drept de munca .

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt nascut in iulie 1964 , pensionat grad 3 invaliditate ... danute danute buna ziua , sunt nascut in iulie 1964 , pensionat grad 3 invaliditate 2015 cu o vechime de 31 ani si 4 luni , din 2016 lucrez 4 ore conform legiii in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! pot iesi la pensie anticipat, cand si cati bani trebuie sa cotizez? va multumesc! Cojocaru Ion Cojocaru Ion Barbat, nascut 16.04.1958, . Vechime in munca: 31 de ani, 1 luna si 10 zile. Pensionat de boala, gradul 3 din 2008 pana in prezent. (vezi toată discuția)
Născută în sept 1965 am 36 de ani stagiu de cotizare contributiv, ... 1958OA 1958OA Născută în sept 1965 am 36 de ani stagiu de cotizare contributiv, actualmente sunt pensionară de invaliditate grad 3 . Având în vedere că am mai puțin ... (vezi toată discuția)