Codul Munciii
Art.35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiți sau la același angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care își exercită acest drept.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.(art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
In speta, o persoana poate incheia c.i.m. cu norma intreaga / timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/ timp partial.
Art 35 spune fără suprapunerea programului de lucru...ar trebui specificat în fiecare contract timpul de lucru? Intr unul de la 7-15 și în celalalt 16-24? Cei de la ITM nu ma întreabă când mai dorm? Dacă la unul din angajatori nu trebuie sa fiu prezenta fizic 8 ore la sediul firmei, adică pot lucra de pe telefon/ laptop, se poate suprapune programul de lucru?
Mulțumesc
Legea e clara ..fara suprapunerea programului de munca ... Nu ITM-ul a adoptat legea ...Chiar daca s-ar suprapune programul, nu exista sanctiune mentionata in lege.
Nu exista sancțiune nici pentru angajator, nici pentru angajat?
Cornel Vasile a scris:
Legea e clara ..fara suprapunerea programului de munca ... Nu ITM-ul a adoptat legea ...Chiar daca s-ar suprapune programul, nu exista sanctiune mentionata in lege.