avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aceeași parcela apare pe două titluri de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aceeași parcela apare pe două titluri de proprietate. Primul ...

Aceeași parcela apare pe două titluri de proprietate.
Primul titlu a fost eliberat în anul 1995 și apare parcela 1587 cu suprafața de 850 m2. Al doilea titlu, cel al tatălui meu a fost eliberat în 2002. Aici este suprafața de teren de 1500 m2., unde a fost construită o casă și o anexă în 1966. În mod normal la eliberarea celui de al doilea titlu, pentru ca acolo este o gospodărie, cei de la primărie ar fi trebuit să verifice dacă parcela 1587 mai apare undeva. (conform art. 27 din Legea fondului funciar). A fost oprită intabularea deoarece parcela 1587 apare în ambele titluri.
Moștenitorul primului titlu nu vrea să facă succesiunea din motive personale( i-am propus să-i plătim noi totul).
Cum să procedăm? Este primăria vinovată și intentăm proces sau cerem moștenitorului să facă succesiunea? Îl putem obliga? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc loosh36 loosh36 Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R. Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Drept de propietate analely analely Heloo, ma poate ajuta cinevaa.... Am un teren cumpărat in urma cu 14 ani de la o persoana care intre timp a decedat. Terenul a fost impărtit in 2 parti, ... (vezi toată discuția)
Gradina impartita pe 3 loturi - titluri de proprietate false/neconforme labuscapaul labuscapaul Buna ziua, am urmatoare speta: Gradina impartita pe 3 loturi ( 346,347,348) – titluri de proprietate falsificate/neconforme Avand in vedere ca pana acum nu ... (vezi toată discuția)