Pensie alimentara.
De 3 ani am divortat la notar si acolo s.a hotarat si pensia alimentara pentru cei doi copii.Intre timp am depus actele la judecătorie pentru majorarea pensiei.Nu vreau sa.mi iau avocat,vreau sa ma reprezint singura cu toate ca pe întâmpinare am scris ca vreau ca dosarul sa se judece si in lipsa mea.Am aflat ca fostul sot vrea sa.si ia avocat.Ce ma sfatuiti?Eu nu vreau altceva decat cei 33% din cat castiga el pentru cei doi copii,mai ales ca cel mic are si probleme de sanatate.Credeti ca instanta poate sa decida sa.mi dea mai putin decat spune legea?.Va multumesc mult!
Textul de lege spune ca pensia poate fi stabilita pana la maximum 1/3 din venituri, ceea ce înseamnă că, da, instanța poate stabili sub 1/3.
Dacă aveți sau nu nevoie de avocat și suport juridic, numai dvs puteți aprecia.
Procentul de 1/3 este maximal si se coreleaza cu nevoile copilului. Una este 1/3 din 12.000 lei si alta este 1/3 din 4.000 lei.
Ceea ce inseamna ca va tb sa demonstrati ca va este necesar fiecare ban in conditiile starii de sanatate a celui mic, ceea ce face utila asistarea de catre un avocat care sa stie ce anume sa urmareasca si cum sa probeze pretentiile. Caci asa cum vi s a spus nu e obligatoriu sa vi se acorde - doar prin simpla formulare a cererii - cei 1/3 din venitul actual.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Si mai e o problemă...dvs v-ati inteles la o suma , daca starea de sănătate a copilului nu s-a schimbat de atunci, se prea poate sa nu vi se acorde mărirea pensiei. As zice sa apelati la avocat macar pt redactarea cererii pt ca în cazul dvs, dvs impreuna ati stabilit o suma care probabil ca și atunci era mai mica decât acest procent maximal.
Ce face acum instanta? Intervine în cazul neintelegerii dvs cu celalalt parinte ca dvs vreti o mărire,tatal nu vrea sa dea mai mult.
Adica nu bateți moneda pe procent, cu scrieti ca nevoile copiiilor au crescut în astia 3 ani, ca salariul omului a crescut, daca o fi crescut și ca nu va intelegeti cu tatal sa contribuie mai mult . Ca și legea stabilește plata la 1/3 din salariu, ceea ce înseamnă că nu ar fi împovărător pt el sa contribuie cu atât.
Prin filmele americane cu avocati se repeta o zicala,,, cel care se reprezinta singur are angajat un av ..slab"Ca mama singura cu doi copii dacă nu va permiteți un av e recomandat asa cum s a sugerat măcar sa va fi redactat acțiunea,răspunsul la întâmpinare,o consultație etc.Daca aveți venituri suficiente și nu va angajați av din,, ambitie" atunci e o greșeală.
Acum 3 ani ,atunci cand am divortat copilul nu avea probleme de sanatate.Intre timp salariile au crescut,necesitatile copiilor au crescut.Nu imi bag avocat din cauza ca nu.mi permit ,nu ca as dori sa ma reprezint eu singura.