avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dosar bursa sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dosar bursa sociala

Buna seara. Am o intrebare privitoare la depunerea dosarului pentru bursa sociala in calitate de student. Parintii mei sunt divortati, iar mama mea are o pensie de 1000 de lei pe luna, tatal meu un salariu de 1500 euro pe luna, dar pensia alimentara stabilita prin hotararea de divort de la notar este de 100 de euro pe luna. In calculul venitului mediu per familie se ia pensia mamei + pensia alimentara oferita de tata sau se cumuleaza pensia mamei cu salariul tatalui? Si vreau sa stiu daca doar mama mea trebuie sa depuna declaratie de venit, caci ma gandesc ca in hotararea de divort se precizeaza cuantumul lunar al pensiei alimentare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 2 Noiembrie 2023
Cu cine locuiești și respectiv te gospodărești? Dacă locuiești cu mama, aduni o mie de lei cu pensia de intretinere și imparti la 2 si ala e venitul pe cap de familie, asta daca conteaza ca nu stiu ce condiții trebuie îndeplinite.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator
Beneficiarii burselor sociale pot fi:
...
c) studenții a căror familie nu a realizat în cele 12 luni înainte de începerea semestrului/anului universitar un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.
....
Pai daca eu ma incadrez la "familie monoparentala" se ia doar venitul mamei? Aceasta era mai degraba dilema, caci dupa definitie stiu ca inseamna ca in familie e doar parintele la care sunt in "custodie".
mama nu e casatorita, sta singura si te are in intretinere, deci e familie mono parentala
In cazul in care ipotetic s-ar recasatori cu altcineva, chiar daca acea persoana nu este tatal meu biologic, nu se mai aplica notiunea de "familie monoparentala", nu?

Alte discuții în legătură

In contextul ordinului men 6463 privind criteriile de acordare a burselor ... Ana Scripca Ana Scripca In contextul Ordinului MEN privind criteriile de acordare a burselor studenților din octombrie 2023, referitor la articolul Art. 12. — (1) Determinarea ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru sustinerea familiei Tinabela Tinabela Buna ziua, Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor de încălzire locuință dianagrigorescu dianagrigorescu Două studente, fără relații de rudenie între ele, având contract de comodat comun pe spațiu și reședința(viză de flotant) în apartamentul pentru ... (vezi toată discuția)