Atunci la ce se face referire ca cei care au cotizat 10 ani primesc pensie 40% din salariul minim brut pe economie si daca se cotizeaza pana la 15 ani pt fiecare an se mai adauga 1% , , va multumesc
CHKa
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
UNDE se face acea referire ? daca va referiti la prevederile Legii 127/2019 , aplicarea majoritatii articolelor a fost prorogata ( amanata ) pana la 01.01.2024 . Doar ca - dupa cum anunta guvernantii - vom avea o cu totul noua lege a pensiilor , iar aceasta mentine minimul de stagiu de cotizare la 15 ani . Deductia logica ar fi ca legea 127/2019 NU se va mai aplica niciodata . Dar e doar opinia mea ... PS . Ar fi si extrem de nedrept ca cei cu 10 ani stagiu de cotizare sa primeasca 40% din salariul minim brut pe economie - adica , 40% din 3300 = 1320 lei - cand sunt extrem de multi pensionari , care au stagii de cotizare mult peste minimul de 15 ani , si cu pensii la valoarea celei minime garantate , de 1125 lei .
Și atunci cu cei 10 ani și o săptămână de contribuție ce se întâmplă.Am lucrat in industrie că și CTC-ist,laborant într-o otelarie.Cine beneficiază de banii cu care am contribuit și eu la fondul de pensii ?Am fost pensionat la vârsta de 57 ani și beneficiez de pensie in alt sistem.Per total cu toate sporurile am 49 ani 6luni și 7 zile vechime.Sunt interesat pentru că am beneficiat de prev. Legii 223/2015 unde la calculul pensiei nu s-au ținut cont de cei 10 ani și o săptămână de civilie.