avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Linistea la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Linistea la bloc

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc construit in anul 1978 la etajul 2 si am doua fetite : una de 2 ani si 8 luni si una de 5 ani si 6 luni si in urma cu 3 zile a venit la mine doamna de la asociatia de locatari sa ma avertizeze cum, ca vecinii de la mine din scara aduna semnaturi pentru a ma putea reclama in legatura cu faptul ca facem prea multa galagie; ca fetele recita poezii de le aude tot blocul; ca alearga prin casa; si de la asociatie s-a spus ca sa mi se spuna personal prima data si pe urma sa se mearga mai departe dar, cica nu se poate sta de vorba cu mine. As vrea sa stiu cum stau lucrurile atata timp cat eu la 20 seara cel tarziu pun fetele la somn si dimineata e drept ca la 6 si 10 le trezesc ca le duc la camin dar in 25 de minute am si iesit din casa. E chiar asa de grav?
Doar copiilor nu le poti pune plasturi pe gura sau sa-i legi de picioare?
Pe cuvant chiar nu inteleg.Nu vreau sa fac nimanui probleme dar nici de mine sa nu-si bata nimeni joc fratilor.
Va rog sa ma ajutati careva in vreun fel.
Muzica nu zic ca nu ascultam dar cu doi copii mici va puteti imagina cat de tare pot s-o dau ca sa le pot si supraveghea ce fac si unde???
Astept sa-mi raspunda cineva.....
Va multumesc anticipat.....
O MAMA INNEBUNITA DE VECINI.......
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:05, 6 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
vecinii mai pot chema si politia.
si totusi cred ca si acesti copii ai dvs pot fi educati in sensul de a vorbi, tzipa...mai incet.
nu sunteti singuri in acel bloc si nici singurii cu copii. daca mai multyi vecini spun ca se aude mare galagie inseamna ca dvs trebuie sa luati masuri.
in privinta alergatului, cred ca un covor mai gros ar rezolva problema.
sigur ca din dragoste fata de copii, nu-i putem ingradi, insa ii putem educa, astfel incat orice activitate sa se faca in mod civilizat cu respect fata de celalt.
nu poti cere unui copil asa ceva, insa acesta este motivul pt care copii au parinti.
iar parintii ca sa nu riste sa ia amenzi de la politie, este bine sa ii potolerasca pe copii cand acestia tzipa sau alearga pe gresie
Dv. sunteti o "mama innebunita de vecini" si vecinii sunt probabil "innebuniti de copiii Dv." Nu credeti ca puteti demonta cercul asta vicios prin supravegherea mai atenta a copiilor? In felul acesta nici vecinii nu vor mai strange semnaturi pentru reclamatie....
Modul civilizat de comportament in bloc trebuie sa vina de la fiecare in parte. Daca avem pretentii de la ceilalti sa ne lase in pace, trebuie sa le dam motiv s-o faca...
@tina.bodnar
Subscriu la sfaturile anterioare in privinta supravegherii copiilor si luarii unor masuri "la indemana" de antifonare dar nu sunt de acord cu afirmatiile legate de petitii, semnaturi, amenzi, sanctiuni si mai stiu eu ce reminescente comuniste!!X-(
Din punctul meu de vedere acei "vecini" petitionari ori n-au avut copii ori nu-si mai aduc aminte cum a fost ori ambele variante!
Nu zic ca trebuie acum pornit un razboi in acest sens dar intelegere si flexibilitate poate exista de ambele parti.
Succes!

@vio_rogojan
Stimate domn va recomand sa recititi cu atentie legea 61.
Veti observa, uimit poate, ca acel "orar de liniste", eronat amintit in aceasta discutie, se refera la PERSOANE JURIDICE!:rtfm:
Cum mama noastra a spus ca duce fetitele la camin pe timpul zilei si deci, o mare parte a timpului fetitele nu sunt acasa (noaptea cand dorm), cred ca problema este cu vecinii sau cu o vecina (de obicei asa se intampla, este doar o vecina care nu munceste si alta ocupatie nu are decat sa-i urmareasca pe ceailalti, sa scorneasca minciuni si sa-i puna si pe ceilalti impotriva dv-oastra). Este un pic grav daca s-a ajuns la semnarea unei reclamatii de mai multi vecini (inseamna ca vine cu martori; daca ar fi fost un singur vecin, atunci nu va putea face nimic si ii trebuiau martori). O idee de rezolvare a conflictului ar fi ca dv-oastra sa scrieti o plangere catre comandantul politiei de care apartineti ca sunteti hartuita si intimidata de acesti vecini, ba chiar va terorizeaza copii si va manipuleaza psihic, facandu-va sa traiti in stres in propria casa. Eu am aceeasi problema, dar doar cu vecina de sub apartamentul meu, care cand trece un tir pe strada bate in tevi, cand dau drumul la hidromasaj bate in tevi, cand bate vecina carnea pentru snitele bate in tevi si ne face reclamatie la asociatie si a ajuns zilele acestea sa ma ameninte ca imi face plangere la politie ca am aruncat gunoi de la geam (intr-o parte a gradinitei blocului unde este imposibil sa poti arunca de la geam, decat daca esti superman) in conditiile in care nu am facut asa ceva niciodata si a ajuns sa tipe si sa ne ponegreasca in fata celorlalti vecini, prieteni, rude, parteneri de afaceri de la serviciu, afectandu-mi imaginea in fata acestora. Ba chiar am ajuns sa merg pe varfuri sa nu-mi faca nebuna reclamatie, am ajuns sa-mi urasc propria locuinta, am ajuns sa-mi doresc sa plec undeva foarte departe de propria mea locuinta pe care am dat toti banii castigati cu multa munca si sudoare a fruntii. Consider ca nimeni nu are dreptul sa ne terorizeze in propria casa, ca trebuie sa fim mai toleranti unii cu ceilalti (exista vecini mult mai rai decat niste bieti copii de 2 si 5 ani; de ex. manilisti si alcoolici care fac petreceri si scandaluri la orice ora din noapte si zi carora nici politia si nici toti vecinii din lume nu le fac nimic; va luati numai de niste biete suflete, considerandu-le fara aparare), ca trebuie sa fim lasati sa ne traim propria viata si vecinii trebuie sa intelegea ca nu ne putem trai viata dupa programul lor (mai ales cei aflati intre 60-80 de ani care si-au trait viata si si-au facut de cap o viata). Trebuie sa mai stie cei deranjati de zgomot (in limite normale de altfel, cum este cazul cu fetitele si al meu) ca viata la bloc implica din start ca se mai aude cate ceva si de la vecinul de sus sau de jos sau dintr-o parte; cine doreste liniste la batrante (sau nu) se poate retrage frumos la tara sau la vila pe care o are sau pe maulul marii si sa asculte valurile; viata la bloc inseamna sa-i accepti si pe ceilalti si nimeni nu are dreptul sa-i ingradeasca pe ceilalti.

Mai multa toleranta nu ar strica din partea voastra!

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini biasimeon biasimeon Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema care ma afectează de aproximativ doi ani si nu stiu cum sa procedez. Acum doi ani de zile m-am mutat cu ... (vezi toată discuția)
Locatar care pune muzica la nivel maxim gamezcdr gamezcdr Am in bloc un copil prost si necivilizat de vreo 18-19 ani (foarte multi de varsta asta au luat-o razna), parintii maimute din Africa, care de 4 ani pune ... (vezi toată discuția)