avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... minimis ajutoare nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

minimis ajutoare nerambursabile

am dori sa achizitionam utilaje prin programul minimis si vrem sa stim care sunt pasii de urmat
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 16:42, 25 Februarie 2010
Intocmire proiect, depunere, aprobare, achizitie.
Stimate "carmen64",
Primul pas este sa contactati o societate de consultanta in domeniu.
Orice societate de acest gen cu experienta va solicita o serie de date si informatii (societatea noastra solicita completarea unui chestionar, in acest sens) pe baza carora va stabili daca exista programe de finantare pentru necesitatile dumneavoastra.
Daca in urma analizei initiale veti primi un raspuns pozitiv, vi se vor comunica detaliile privind modul in care puteti beneficia de finantare (capital initial necesar, procente rambursabile, sume nete, cheltuieli acoperite, termene de intocmire, depunere documente, de implementare si de plati, acorduri, avize, certificate necesare etc.), veti negocia contractul de consultanta, vi se va intocmi proiectul, dupa care acesta se va realiza.
[editat admin: utilizatorul va poate contacta prin mesaj privat. nu e nevoie sa va dati adresa de email in toate mesajele]
Cu stima,
Echipa Sov Consulting
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
Alin Popescu, administrator
Nu sunt de acord, oricat as fi eu de consultant hraparet. Consultantul nu e obligatoriu, solicitantul isi poate intocmi singur proiectul. E drept, pe propria piele, dar e o decizie pe care si-o asuma.

Apropo, e ajutor de minimis. Procentul rambursabil e 100%, pot sa o spun fara niciun chestionar.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Deja, cu prietenie (dupa un asemenea dialog intens!),
Stimate HoldaFinance (presupunem ca e vorba de un domn "consultant hraparet" si nu de o doamna),
Consultantul, intr-adever nu e obligatoriu . . . teoretic (mai ales ca, in sensul acesta a si fost modificata in H.G. 1164/2007 -- a se vedea art. 1, pct. 4 din H.G.1188/03.10.2009). Practic, insa, nu credem ca este posibil ca o solicitare de finantare din acest ajutor public nerambursabil (care pleaca de la ghid al solicitantului atat de eliptic si echivoc si in relatie cu o autoritate finantatoare care nu are site-web, e-mail si fax) sa fi avut succes.
Faptul ca si noua ne-a fost dificil sa ajungem sa comunicam periodic cu doamna Dinu Magda, sefa Unitatii de Implementare (telefon: 021.312.41.62 -- unic!!!) si sa obtinem acorduri de principiu pentru finantare pentru proiecte ale beneficiarilor nostri poate nu are importanta, insa, cu siguranta, evolutia in timp si modul de gestionare ale acestui program de finantare al M.F.P. sunt discutabile.
Este suficient sa mentionam ca actualmente, desi gradul de incarcare cu proiecte (fata de suma de 100.000.000 euro alocata) este de peste 240%(!!!), inca se mai primesc proiecte (cu explicatia: "de ceva timp sansele sunt minime, poate chiar "0", dar nu am primit dispozitii sa nu mai primim proiecte").
Iar modul de abordare a solictarii sau informarii fiecarui client este specific fiecarui consultant (individual sau societate), noi practicand modalitatea mentionata (chestionar, o serie date si documente etc.), pentru ca nu ne limitam la a acorda un raspuns favorabil sau defavorabil pentru o anumita idee (respectiv program de finantare), ci cautam si alte variante pe care le propunem clientului. Astfel, noi avem nevoie de date ale clientului nu pentru a stabili ce programe de finantare exista si ce procente se ramburseaza, ci pentru a vedea daca clientul intruneste conditiile pentru unul sau mai multe programe de finantare si care sunt sansele acestuia (in functie de parametrii de performanta ai firmei daca are activitate anterioara, de stadiul documentelor necesare -- acte de proprietate, certificate de urbanism etc. --, banii proprii disponibili etc.).
Fireste, si dumneavoastra stiti foarte bine ca pentru analiza eligibilitatii unui solicitant este nevoie de o serie de date. Altfel, daca trecem direct la intocmirea proiectului, s-ar putea (si noi stim din start asta in fiecare caz, nu-i asa?!) sa luam banii clientului absolut neproductiv pentru acesta. Suntem convinsi ca nici dumneavoastra nu procedati in acest din urma mod.

Stimate "HoldaFinance", noi recunoastem ca din dialogul cu dumneavoastra am avut de castigat (in privinta modului de abordare si a altor cateva amanunte) si dorim sincer sa putem afirma peste o perioada de timp, ca acest castig s-a materializat si in alte planuri, pentru toate partile (dumneavoastra, noi, clientii nostri si, de ce nu, chiar autoritatile de management).
Din pacate, probabil, in viitorul apropiat, din cauza programului sustinut de lucru, nu vom putea continua un dialog si o serie de interventii in acelasi ritm sustinut, dar suntem bucurosi ca am profitat de o perioada de cateva zile mai putin incarcate pentru discutiile purtate.

Cu respect si speranta ca acesta este reciproc,
Goga Ovidiu
Executive Manager Sov Consulting
buna ziua
si eu vreau sa accesez acest program de minimis pt IMM-uri , fiind informata de cateva soc. de consultanta ca inca nu s-a dat drumul pentru anul 2010 la finantare. cand am vb cu cei de la minister - stupoare!! ca cica e pe terminate si ca sunt peste 2500 de proiecte depuse!! si ca oricum nu avem mari sanse pt ca plafonul s-a epuizat cu mult!! - foarte interesant....
totusi vreau sa obtin niste fonduri pentru achizitii de utilaje (motostivuitoare, generatoare de ee, tehnologie de ultima ora.. chestii de acestea), daca ma poate indruma cineva spre alte axe? spre alte fonduri?
mersic!

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile Florin Cornea Florin Cornea Sunt medic de familie într-o zonă rurală (cu competenţe de medicina muncii şi ecografie). Doresc să ştiu dacă pot să achiziţionez aparatură ... (vezi toată discuția)
Contabilitate la pachet cu servicii de consultanta manageriala? Sov Consulting Sov Consulting Desi nu am in obiectul de activitate prestarea de servicii contabile, expertizari contabile etc., totusi, in oferta mea si in materialele mele publicitare ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene -- sunt disponibile pentru start-up? Sov Consulting Sov Consulting Raspunsul este: pentru anumite afaceri si in anumite conditii fondurile europene sunt disponibile si unor societati comerciale noi (fara activitate economica ... (vezi toată discuția)