avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua.Sunt funcționar public,în februarie 2024 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua.Sunt funcționar public,în februarie 2024 urmează ...

Bună ziua.Sunt funcționar public,în februarie 2024 urmează să ies la pensie de limită de vârstă.Daca rămân în continuare în activitate,pot beneficia și de pensie și de salariu, așa cum este în acest moment în unele unități?Va mulțumesc, anticipat.

Cel mai recent răspuns: Insuratei1 , utilizator 05:35, 18 Ianuarie 2024
Legea nr.360/2023
art.46
....
(2) Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie prevăzute la alin. (1) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă și continuarea activității, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.
....


În mod excepțional, pe baza unei cereri formulate cu 2 luni înainte de data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare și cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice, funcționarul public poate fi menținut în funcția publică deținută maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a raportului de serviciu.
Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca o persoana are dreptul sa se pensioneze in luna ... laura1964 laura1964 Buna ziua! Daca o persoana are dreptul sa se pensioneze in luna martie mai poate cumula pensia cu salariul ( pana la 01.09.2024) cand se aplica noua lege a ... (vezi toată discuția)
Un funcționar public care a ieșit la pensie în anul 2022 și ... Algeria Algeria Un funcționar public care a ieșit la pensie în anul 2022 și în iunie 2024 împlinește și cei 3 ani de continuitate activitate prevăzuți de Codul ... (vezi toată discuția)
VÂrstĂ pensionare sector public Legal Advisor Legal Advisor Până la ce vârstă pot lucra pensionarii de peste 70 de ani, în sectorul public, dacă aceștia au iesit la pensie anterior datei de 1 anunarie 2024? ... (vezi toată discuția)