avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua , Comunitatea de parinti ai unei clase ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua , Comunitatea de parinti ai unei clase dintr-o scoala ...

Buna ziua ,

Comunitatea de parinti ai unei clase dintr-o scoala cu prestigiu din orasul nostru se confrunta cu o situatie destul de agasanta .
Speta este urmatoarea:

- clasa IV
- nr copii in clasa - 31 copii
- clasa cu copiii foarte bine cotati in scoala dpdv al educatiei si al rezultatelor.

Conducerea scolii doreste sa dezbine clasa prin reducerea efectivului de elevi la 28 , si fortand mana parintilor prin diverse tertipuri ( sondaje pe grupul de parinti - rezultatul sondajului la respondenti a fost 70% doresc sa ramana in aceeasi fromula , discutii individuale ale invatatoarei pentru a convinge copiii sa plece din clasa , sedinte cu parintii pentru a fi convinsi ca mutarea intr-o alta clasa sau scoala este benefica, discutii ale invatatoarei cu copiii la orele de curs pentru a fi convinsi sa paraseasca scoala) .
Efectivul de parinti nu doreste ca aceasta clasa sa se dezbine astfel ca dorim sa stim daca dpdv legal se poate mentine acest efectiv pentru continuarea studiilor cls V-VIII in aceeasi formula si cu acelasi nr de elevi.
Exista vreo lege in sensul in care o se poate micsora nr de elevi intr-o clasa care a pornit cu acceptul inspectoratului cu nr de 31 elevi acum 4 ani ?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
Alexandra.Lepadatu, utilizator

Alte discuții în legătură

Reclamatie inpectorat epidemie scarlatina Mihaela Agh Mihaela Agh Buna ziua! Sunt mamica unui elev in cls 1 in scoala Pantelimon, Ilfov. In cursul anului scolar 2018-2019, au fost, cel putin din ce stiu parintii, doua ... (vezi toată discuția)
Copil orfan marginalizat la scoala de catre invatatoare Lacd Lacd Buna ziua! Am nevoie de parerea Dvs. intr-o problema mai delicata, acesta este si motivul ptr care m-am hotarat sa va scriu. De 6 ani, eu impreuna cu familia ... (vezi toată discuția)
Este infractiune? ginaenache ginaenache daca un copil sufera in timpul orelor de scoala un traumatism craniocerebral cu contuzie pt care a avut nevoie de 8 zile de ingrijire medicale, in timp ce ... (vezi toată discuția)