avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacă după un an de îngrijire copil o să am al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, ...

Dacă după un an de îngrijire copil o să am al doilea copil, cum se prelungeste concediul de ingrijire? Voi avea 1 an pentru primul si 2 ani in continuare pentru al doilea sau 2 anu pentru fiecare? Dar indemnizatia cum se acorda?
Cel mai recent răspuns: Florey , utilizator 10:04, 6 Februarie 2024
Cand se termina primul CCC si care este data prezuma a celui de-al doilea copil?
Primul se termină în 31 august 2025, dar în septembrie 2024 urmează să nasc al doilea copil.
Pe durata suprapunerii (data nasterii celui de-al doilea copil si data incetariii CCC1), cuantumul indemnizației lunare se majorează cu 50% din indemnizația cuvenită, pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea. Majorarea astfel calculată nu poate fi mai mică decât valoarea minimă a indemnizației pentru creșterea copilului.

În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Mulțumesc frumos! Financiar am înțeles! Dar când intră în CCC2? După 2 ani de CC1? În total va sta 4 ani?
Veti sta in CCC pana in septembrie 2026.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil marinicad2002 marinicad2002 sotia este la a treia nastere. primul copil acum 16 ani...al doilea in dec 2017 si urmeaza al treilea in cateva zile. OUG 111/2010 art. 9 alin (4) : \"Pe ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru al doilea copil daca se va naste inainte ca primul copil sa faca 2 ani? AlinaCons AlinaCons Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti cu aceasta nelamurire : Cum se calculeaza indemnizatia pentru al doilea copil daca se naste inainte cu 2 luni ca primul ... (vezi toată discuția)
Ccc 1 cu trecere neintrerupta in ccc 2.este posibil? mariusvladut78 mariusvladut78 Buna seara, Am rugamintea sa ne ajutati cu urmatoarele informatii. In acest moment ma aflu(in calitate de tata,sotia nu lucreaza)in CCC 1 din Octombrie ... (vezi toată discuția)