avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumulare pensie cu venituri PFA, chirii, silvicultura
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumulare pensie cu venituri PFA, chirii, silvicultura

In L 360/2023 art. 105 se spune ca cumularea pensiilor în sistemul public va fi posibilă cu orice alte venituri pentru care asigurarea în sistemul public de pensii e obligatorie;
In conditiile in care sunt pensionar si am si un PFA pentru care potrivit art. 150 nu datorez CAS, cum ar trebui sa procedez:
1. Sa desfiintez PFA-ul;
2. Sa declar si pt PFA si sa platesc CAS-ul la nivelul minim.
La fel nu stiu ce sa fac daca am venituri si din chirii sau silvicultura pt care nu se datoreaza CAS.
Va multumesc pentru analiza si astept un raspuns.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
cv_560206, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumularea pensiei cu alte venituri IonIoanaAnca IonIoanaAnca Pensiile - Legea 360/2023 - Noua lege a pensiilor Bună dimineața! Am câteva întrebări, vă rog frumos, legate de articolul de azi ”Cumularea ... (vezi toată discuția)
Pfa activitati independente și pensie anticipata cristianasandei cristianasandei Detin PFA activitati independente (activitati inginerie și consultanta tehnica) si in noiembrie 2023 m am pensionat anticipat partial. Potrivit actualei Legi ... (vezi toată discuția)
Pfa si pensie anticipata cristianasandei cristianasandei Revin cu aceasta nelamurire: Detin PFA activitati independente (activitati inginerie și consultanta tehnica) si in noiembrie 2023 m am pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)