avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, vă rog frumos să mă lămuriți și pe ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, vă rog frumos să mă lămuriți și pe mine într-o ...

Bună ziua , vă rog frumos să mă lămuriți și pe mine într-o situație. Bărbat pensionat invaliditate gradul 3 din anul 2007 in România cu rezidenta în străinătate ( nu mai are cetățenie română) pe certificatul medical nu a fost specificat ca nu poate lucra norma întreagă , de la data emiterii deciziei de pensie a mai lucrat in tara de reședință și program normal , a mai avut și șomaj și concediul medical , până în anul 2020 când a ieșit la pensie limita de vârstă din țară de reședință , nu a fost informat ca nu are voie sa lucreze program normal , abia acum cand a trebuit sa fie la pensie limita de vârstă a fost informat ca nu avea voie sa lucreze . Pensie limita de vârstă din România ar fi trebuit sa primească din 2023 luna martie ( 65 de ani) . De câte ori a luat legătura cu casa de pensiii din România abia luna trecută i-a spus ca există această problemă ca a avut perioade când a lucrat program normal în străinătate . Care ar fi consecințele în această situație? Vă mulțumesc frumos cu mult respect pentru ceea ce faceți