avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara .Sunt presedintele unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara .Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si ...

Buna seara .Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si va prezint unrmatoarea situatie ,la care v,as ruga cateva clarificari : adunarea generala din 2022 ,a fost contestata de catre un proprietar si datorita unei omisiuni ale noastre,am pierdut cauza ,insa aceasta a durat pana in anul 2024 luna ianuarie,cand a fost finalizata actiunea si s,a emis hotararea .In anul 2023 ,plecand de la premiza ca actiunea nu era finalizata,am organizat -tot in calitate de presedinte -,adunarea generala pentru anul 2023 ,contestata si aceasta de catre acelasi proprietar. Actiunea este pe rol nefilnalizata inca ,Ce doresc eu sa clarific este daca in aceasta perioada figuram pana la finalizarea actiunilor in calitate de presedinte ,pentru a putea deschide actiuni judecatoresti celor rauplatnici si pentru a putea organiza adunarea generala. Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 14:54, 22 Februarie 2024
Daca ati da mai multe amanunte, am intelege si noi ceva.
Care a fost omisiunea in AG?
Ce contesta omul?
Apoi:
- din cate stim, AG este convocata de catre Comitetul executiv sau de catre 20% dintre membrii asociatiei;
- daca in AG precedenta nu au fost alegeri - si poate alegerea unui alt presedinte, deocamdata, dvs. sunteti presedintele ales;
- semnarea documentelor de chemare in judecata a celor rauplatnici, poate fi facuta si de catre un alt mebru al com. ex, daca nu toti - gandindu-va ca sunt probleme daca semnati dvs., apoi mai semneaza cenzorul si adminul...
Art 47 al 1 După constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari. Responsabilitatea cu privire la convocarea anuală a cel puțin unei adunări generale a asociației de proprietari aparține președintelui asociației de proprietari și membrilor comitetului executiv. Intrebarea mea nu era neaparat de proceduri ,ci in ce situatie ne aflam (presedintele,comitetul executiv) din punct de vedere juridic,pana la emiterea hotararilor de catre instantele de judecata
Stimate domn,
Nu ati raspuns la intrebari - treaba dvs., dar asa sa intelegem si noi situatia si poate mai invatam si noi cate ceva din patania altora...
Cu totii stim ca daca o pricina se afla in situatie de judecata si inca nu este pronuntata sentinta - situatia ramane asa cum a fost inainte de declansarea actiunii in instanta.
Puteti sa apelati la sfaturile unui avocat, dar mai bine ati putea face o notificare scrisa (se poate si pe e-mail) la Serviciul as. prop. din primaria locala. Va vor raspunde, tot in scris.
Succes!
Domnule Grecu , vroiam sa va raspund ce vor spune cei de la Primarie , dar probabil ca stiti si dvs .Acum cateva zile tot pe acest forum cineva a intrebat ce sa faca pentru ca cei la care faceti referire l au trimis in instanta cu toate ca legea mai spune si altceva pana sa se ajunga acolo , probabil ca persoana asteapta si acum un raspuns pe aceast forum
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos

Adam Grecu a scris:

Stimate domn,
Nu ati raspuns la intrebari - treaba dvs., dar asa sa intelegem si noi situatia si poate mai invatam si noi cate ceva din patania altora...
Cu totii stim ca daca o pricina se afla in situatie de judecata si inca nu este pronuntata sentinta - situatia ramane asa cum a fost inainte de declansarea actiunii in instanta.
Puteti sa apelati la sfaturile unui avocat, dar mai bine ati putea face o notificare scrisa (se poate si pe e-mail) la Serviciul as. prop. din primaria locala. Va vor raspunde, tot in scris.
Succes!