avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rezolutiune contract auto
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rezolutiune contract auto

Am decis achizitionarea unui nou vehicul prin programul Rabla , am vizitat diferite showroom-uri din Constanta iar masina care mi-a atras atentia a fost un Renault Arkana.
Am discutat cu dealerul mai multe detalii privind masina si am ramas de acord aa o cumpar prin leasing.
Dealer-ul a cerut un avans pentru a se confirma comanda in valoare de 7000 de lei , bani care au fost virati in contul Renault Romania in data de 17/10/2022. In momentul virari dealer-ul mi-a comunicat ca masina ajunge in 4-6 luni de la momentul efectuarii tranzactiei.
Dupa mai multe amanari cu motivul ca sunt probeleme cu piesele si cu partea logistica masina a ajuns la mine in data de 28/08/2023 , dupa circa 11 luni.
Impreuna cu dealer-ul ne-am inteles ca pretul masini o sa fie de 30,500 euro, doar ca la momentul in care masina a ajuns si dealer-ul m-a chemat sa semnez contractul , prestul era de 32,500 euro. Am discutat cu dealerul si mi-a fost modificat pretul la cel initial adica 30,500 euro.

In data de 11/01/2024 cand am dorit sa plec cu masina la munca aceasta era imobilizata si nu puteam sa plec si in bord era mesajul “eroare motor electric , pericol distrugere cutie de viteze” , am sunat la reprezentanta Renault de pe BV . Bratianu , iar domnul inginer de acolo m-a pus sa pornesc masina si sa vad daca mai e eroarea in bord, moment in care aceasta nu mai era, si l-am rugat sa imi faca o programare in service sa se faca verificari , acesta mi-a spus ca se poate pe data de 15/01/2024 la ora 8:30, si mi-a recomandat sa merg cu ea pe roti daca este deplasabila.
In noaptea de 13/01/2024undeva pe la ora 2:30 , masina a afisat iar eroarea mai sus mentionata.
Am chemat platforma si am solicitiat sa fiu dus la Renault de pe Bratianu avand in vedere ca aveam acolo o programare doar ca mi s-a spus ca nu se poate , decat la Autohaus Tudor , daca vreau la acel service sa astept pana urmatoarea zi , nu puteam deoarece masina era oprita in strada.
Am fost si am lasat masina acolo , iar luni dimineata 15/01/202 4m-am prezentat la service pentru a explica situatia si a vedea pasii.
Mi-a fost comunicat de catre agentul de la receptie ca o sa urmeze in decurusul zilei aceleia sau in urmatoarele 2 zile sa primesc o constatare.
Evident nu fost facuta nici o constatare pana pe data de 23/01/2024 cand mi-a fost oferita si o masina de schimb.
A fost inlocuita cutia de viteze electrica in baza garantiei , iar masina mi-a fost restituita in data de 14/02/2024.

Astazi in data de 24/02/2024 masina iar nu a mai plecat cu acelasi cod de eroare afisat in bord.
Tin sa mentionez ca masina in momentul primului incident avea 2265km , iar acum are 2664km.

Din punctul meu de vedere clar este o problema de fabrica iar reparatorul a stat mai mult de 15 zile pentru a repara bunul trimis in garantie fara a-mi propune o negare sau o inlocuire a produsului in sine.

Se poate cumva sa obtin o alta masina functionala sau banii inapoi pe produs ?
Este a doua servisare in decurs de 2 luni. A stat in service 1 luna si 1 saptamana a mers si acum iar .

Alte discuții în legătură

Posibilitatea schimbarii autoturismului in perioada de garantie! mass mass Buna ziua! Va rog sa ma indrumati intr-o problema! Este vorba despre o masina Ford Focus luata in august 2010 noua. - In luna ianuarie 2011 am sesizat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. probleme cu masina . renault talisman initiale 2016.cumpărată ... Stefandana Stefandana Buna ziua. Probleme cu masina . Renault talisman initiale 2016.Cumpărată de la Țiriac auto in urma cu un an cu 17000 euro. Unde masina a fost vândută ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumparat au autoturism nou marca renault megane ... FlorinB88 FlorinB88 Buna ziua, Am cumparat au autoturism nou marca Renault Megane de la o reprezentanta si dupa 2 saptamani am constatat ca acesta are 2 defecte de funcționare: ... (vezi toată discuția)