Am fost anuntat verbal de director ca Patronul firmei unde lucrez a cerut sa se faca reduceri de personal si eu trabuie sa intrerup colaborarea cu ei,am intrebat de ce?pentru ca pe atelier nu mai este asa mult de lucru si eu avand o varsta nu pot merge la montaji in teren si ca ar trebui sa imi dau demisia eu i-am spus ca nu este posibil ca atunci nu am cum sa mai beneficiez de somaj si corect ar fi sa ma concedieze pe motivul care mi sa spus si anume ca nu mai este asa de mult de munca,am cerut sa mi se spuna corect motivu si nu vor incearca sa ma convinga cumva sa accept sa fiu trecut pe o alta firma si dupaia sa imi inceteze contractu,cred ca vor sa ma insele cumva sa scape de mine.Ce sa fac in situatia asta,eu acum mi-am luat zilele de concediu pe care le mai aveam restante si in 4 martie ma intorc la servici dar vor sa semnez un contract cu o alta firma perioada de proba etc.si poate sa ma dea afara in cateva zile fara nici o jena,problema mea este cum imi inceteaza celalalt contract daca eu nu sunt deacord sa-i dau demisa
tocmai asa este eu nu doresc un alt post si ei vor sa ma imbrobodeasca cu acest lucru pentru ca nu poate sa desfiinteze postul ceea ce eu mi-am dat seama si chestia este ca nici nu mi-a inaintat o decizie de concediere pentru ca le-am cerut motivul si nu poate sa mi-l dea nu am abateri nu am absente am muncit exemplar si ei nu au ce sa zica mi-au trintito pe asta cu nu mai este de lucru,ce este trist ca mai sunt doi colegi in situatia mea la fel de constinciosi zic eu din pacate unul sa suparat atat de tare ca si-a dat demisia pe loc,celalalt este si el un pic revolta si spune ca nu se face asa ceva concediind oameni buni si pastrand lichele care joaca dupa regulile lor.
Va salut, știu si tocmai asta nu vor să facă pentru ca mi-au spus când le-am cerut asta si vor să mă combine cu trecerea pe alta firma după care sa vina cu concediere, poate sa facă asta dacă nu imi încheie contractul existent?