avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Detector de gaze declanșat rezultă in plata a 5000 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Detector de gaze declanșat rezultă in plata a 5000 lei

Buna ziua,

Aseara mi s-a declansat detectorul de gaz deoarece am dezinfectat prin bucatarie cu alcool sanitar / spirt.

Ulterior am scos detectorul din priza si pornit electrovalva de langa contorul de gaz, dar gazele nu au revenit.

De dimineata am sunat la firma care a montat detectoarele si acestia mi-au spus sa deschid o sesizare si sa sun la Distrigaz sa anunt lipsa gazelor.

La cateva ore ma suna managerul firmei cu detectoarele sa-mi spuna ca trebuia sa sun la ei (am facut asta mai devreme si colega lui mi-a zis sa sun la Distrigaz) si cei de la Distrigaz vor pune un sigiliu pe electrovalva generala (tot blocul a ramas fara gaz). Iar acestia trebuie sa testeze apoi tevile pe fiecare etaj. Lucru care costa undeva la 5000 lei si trebuie achitat de mine.

Daca nu as fi sunat la Distrigaz, ancheta asta mai amanuntita nu mai era nesesara, dar eu am sunat sub indrumarea lor.

Intrebarea mea este urmatoare. Pot cumva sa reduc / evit plata completa din moment ce am actionat in necunistiinta de cauza? (atat cu cu utilizarea spirtului, dar si scoaterea din priza a detectorului). Am crezut ca detectorul functioneaza doar pentru CO2 sau gaz si ca-mi poate inchide doar electrovalva apartamentului meu.

De asemenea, daca ei mi-au zis sa anunt Distrigaz, nu e posibil sa fie o strategie ca acestia sa aiba de munca si automat incasat o suma mai mare?
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2024
George Silaghi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ndb , utilizator 17:26, 1 Martie 2024
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti semnat vreun act (de fiecare proprietar, de asociatie) prin care astfel de cazuri sunt taxate in acest fel ?!? Si bun de plata e proprietarul unde s-a declansat detectorul ? Nu am mai auzit asa ceva. Si de ce trebuie sa fie verificata toata instalatia de gaze ? Din moment ce se stie ce detector a dat semnalul si ce zona este suspecta. O verificare de acest gen e asemanatoare cu cea facuta pentru revizia la doi ani si e apx. 100-200 RON, facuta de persoane autorizate pentru astfel de masuratori. Si se masoara doar scaparile in incinta cu probleme.

Detectorul de aia e pus, sa previna lucruri mai grave.
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2024
latka, utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă Distrigaz a sigilat contorul general,firma care a montat detectoarele este obligată să verifice toată scara/blocul.Costurile sunt până într-o 100/apartament+deplasarea firmei.
Se întocmesc actele de verificare care vor fi trimise către Distrigaz,după ce primesc aprobarea lor atunci firma poate da drumul la gaze.Toate acestea pot dura și o săptămână.


latka a scris:

. Si de ce trebuie sa fie verificata toata instalatia de gaze ? Din moment ce se stie ce detector a dat semnalul si ce zona este suspecta.

6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cind a fost montat detectorul de gaz, firma respectiva ar fi trebuit ca inante sa va puna sa semnati pentru efectuarea lucrarii sa va dezvaluie modul de functionare al acestuia sau sa va inmineze manualul utilizatorului. Functionarea este foarte simpla: acesta inchide gazele daca simte miros suspect de gaze, alcool, otet etc. Gazele nu pot fi repornite decit de mina omeneasca, dupa remedierea cauzei prin tragerea afara a tijei dupa scoaterea capișonului de plastic. Aceasta manevra poate fi facuta de catre utilizatorul de gaze. Si eu am facut-o in mai multe cazuri similare. As zice sa nu semnati nimic si sa nu platiti nimic pina nu vi se arata temeiul legal pe hirtie si sa va lase timp de gindire. Fiti calm caci nu au motiv sa intrerupa gazele la tot blocul iarna. Mi se pare nepotrivit sa va ceara bani pentru o operatiune nesolicitata. Daca e cum zic ei de ce nu verifica la tot cartierul? Hai sa nu exageram. Succes!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Detectoarele noi, de acum, nu mai inchid electrovalva individuala, de apartament, ci comanda wireless inchiderea coloanei generale. Si, din ce am vazut, nu mai sunt sensibile la alcool...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatii noi de care nu prea stim cum sa le gestionam.
Bun, invatam cu totii !
Functie de cum se rezolva / nu se rezolva situatia la dl. George Silaghi, ar trebui sa ne informam pentru a nu pati la fel.
Asa cum s-a mai scris, situatia este de-a dreptul abuziva si va sustin.
Cu stima, A.Grecu