avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am observat ca o societate figureaza intregistrata in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am observat ca o societate figureaza intregistrata in registrul e-factura.

Am observat ca o societate figureaza intregistrata in REGISTRUL RO E FACTURA din noiembrie 2022. Persoana care se ocupa de acest segment nu stie sa fi facut vreo solicitare de inscriere, este posibil ca sa fi apasat din greseala acel buton de "trimite" de pe site ANAF. In acest sens, in 2022 si 2023 nu a trimis decat ce era obligatoriu sa depuna, respectiv facturile B2G. Intrebari:
1. Avea vreo obligatie societatea, pana la 31.12.2023 sa depuna si facturile B2B sau B2C?
2. Partea referitoara la nesanctionarea depunerii in termen a facturilor pana la 31.03.2024 se aplica si in acest caz?
3. In relatia cu facturile de la furnizori se aplica aceleasi reguli ca si pentru cei ce nu sunt inscrisi in RO E FACTURA, respectiv ca sanciunile se vor aplica de la 01.07.2024 si de atunci nu mai sunt valabile in contabilitate decat facturile primite prin E FACTURA.
4. Care sunt diferentele concrete pe linie de legislatie E factura intre cei inscrisi in Registrul Ro E factura si cei ce nu sunt inscrisi?
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Suntem obligati sa ne inregistram in registrul operatorilor ro e-factura? marga.bratoloveanu marga.bratoloveanu buna ziua, Referitot la ord ANAF 1713/2021,suntem obligati sa ne inregistram in Registrul operatorilor RO e-FACTURA? Precizez ca suntem societate com cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , suntem o societate de prestari servicii care avem ... mihaelabud mihaelabud Buna ziua , Suntem o societate de prestari servicii care avem si colaborari cu institutii ale statului (Primarii, Administratii) , dintr-o eroare de ... (vezi toată discuția)
Factura electronica. ANESCU MARIA ANESCU MARIA Factura electronica este obligatorie din 11 noiembrie 2021 in relatia societate comerciala - institutii ale statului? (vezi toată discuția)