avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ! Mama a facut contract de intretinere cu fratele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ! Mama a facut contract de intretinere cu fratele meu, am ...

Buna ! Mama a facut contract de intretinere cu fratele meu, am deschis proces eu impreuna cu celelelate 3 surori pentru partea tatalui, am castigat procesul si fratele era obligat prin sentinta sa ne dea partea tatalui, au trecut 11 ani si nu ne a dat partea, acum am deschis proces din nou, probabil o sa castigam din nou! Intrebarea este casa o se evalueze la pretul pietei de acum avand in vedere ca au trecut 12 ani de la evaluarea cealalta? Si ce e de facut daca fratele care are undeva 75% din casa refuza din nou sa ne dea banii? Putem cere vanzarea casei?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 11:37, 27 Februarie 2024
Buna ziua, depinde ce ati solicitat in noul dosar. Cu privire la vechiul dosar, aveati posibilitatea sa puneti in executare hotararea obtinuta. Trebuie analizata situatia si actele dvs. pentru a vedea exact ce solutii si demersuri aveti la indemana.
aveti o problema... una mare. fratele trebuia sa pastreze casa si sa va dea banii pt cota dvs?

gi-jane2 a scris:

aveti o problema... una mare. fratele trebuia sa pastreze casa si sa va dea banii pt cota dvs?

Da , fratele locuieste in acea casa, si trebuie sa ne dea partea tatalui, dar nu ne a dat o desi in instanta trebuie sa ne dea acum 10 ani
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, ce scrie in hotarare? trebuie sa va dea bani ? daca da, le puteti pune cruce.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a pune în executare silită o hotărâre judecătorească definitivă se prescrie în 3 ani, dacă creditorul respectivei obligații nu face niciun demers la executorul judecătoresc.

Iar în măsura în care acea hotărâre judecătorească a operat partajul, un nou proces de partaj se va respinge pe motiv că vechea hotărâre are autoritate de lucru judecat.