Bună ziua În cazul unei clasări se poate invoca in contestație și faptul că mi s-a respins efectuarea unei noi expertize medico legale? Exista vreo lege care îmi dă dreptul la o noua expertiza ,ținând cont că raportul a fost realizat în același oraș cu fapta?
Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispozițiilor date de acesta se rezolvă, după caz, de prim-procurorul parchetului, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, de procurorul șef de secție al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
În cazul soluțiilor de clasare, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluția.
Persoana a cărei plângere împotriva soluției de clasare, dispusă prin ordonanță sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 C.proc.pen. poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanța căreia i-ar reveni, potrivit legii, competența să judece cauza în primă instanță.
Pentru aprobarea unei alte expertize, motivele invocate trebuie sa fie pertinente, insotite de documente (daca exista) care sustin punctul de vedere. Faptul ca expertiza medico-legala s-a efectuat in acelasi oras cu fapta, nu este un motiv care sa fie avut in vedere de organul judiciar. Centrul teritorial al IML era in orasul respectiv, unde s-a produs si fapta.
O noua expertiza se poate face numai la IML central.
E dreptul dvs. sa depuneti ce document doriti. Nu am de unde sa stiu ce va decide instanta.
De regula, o expertiza extrajudiciara nu anuleaza concluziile unei expertize judiciare.